spot_img

F1: Ποιος είναι ο αγαπημένος αγώνας των οπαδών στο 2022;

Το κοινό της F1 σε επίσημη ψηφοφορία επέλεξε τους καλύτερους αγώνες στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος για το 2022 και το Grand Prix Μ. Βρετανίας βρέθηκε στην κορυφή των ψήφων.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η νέα γενιά μονοθεσίων σε συνδυασμό με τους Τεχνικούς Κανονισμούς και οικονομικούς περιορισμούς έχουν ανακατέψει την τράπουλα. Οι ομάδες πλέον μάχονται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και όχι μόνο μεταξύ τους εντός πίστας.

Πρόσφατα η επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1 πραγματοποίησε ψηφοφορία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο να αναδείξει τον καλύτερο αγώνα στην σεζόν 2022 μέχρι τώρα. Τους περισσότερους ψήφους συγκέντρωσε το Grand Prix Μ. Βρετανίας, το οποίο μάλιστα ξεπέρασε το 50% της συνολικής ψηφοφορίας.    

Τα δράματα ξεκίνησαν από νωρίς στην πίστα του Silverstone. Στην εκκίνηση του αγώνα είδαμε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα των τελευταίων ετών. Η C42 με τον Zhou Guanyu της Alfa Romeo μετά από σύγκρουση βρέθηκε να σέρνεται αναποδογυρισμένη για αρκετά μέτρα. Από την ταχύτητα το μονοθέσιο όταν συγκρούστηκε με τα προστατευτικά ελαστικά στην πρώτη στροφή της πίστας, τινάχτηκε στον αέρα και έπεσε πάνω στον φράχτη της κερκίδας. Το προστατευτικό halo για μια ακόμα φορά απέτρεψε το περιστατικό να αποβεί σε δυστύχημα και ο Κινέζος οδηγός βγήκε από το μονοθέσιο κυριολεκτικά χωρίς γρατζουνιά. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Scuderia Ferrari αντιμετώπησε “οικογενειακά δράματα” στην στρατηγική των δυο οδηγών της. Ο Carlos Sainz αρνήθηκε να ακολουθήσει team orders που θα ήταν προς όφελος του teammate του Charles Leclerc. Ο Ισπανός σημείωσε την παρθενική του pole position και νίκη της καριέρας του μετά από 150 αγώνες στην Formula 1. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Παράλληλα, οι προσδοκίες επί πάτριου εδάφους ήταν μεγάλες για τα δυο “Ασημένια Βέλη”. Δυστυχώς για τον George Russell ο αγώνας τελείωσε νωρίς μετά από την επαφή που είχε στην εκκίνηση με τους Pierre Gasly και Zhou Guanyu. Ο Lewis Hamilton παρά την μέτρια απόδοση της W13 E Performance εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, ανέβηκε στο βάθρο στην 3η θέση και είναι πλέον ο μοναδικός οδηγός με 13 βάθρα στην ίδια πίστα. 

Στην δεύτερη θέση της ψηφοφορίας ήταν το Grand Prix Ουγγαρίας, όπου ο Max Verstappen σημείωσε μια εκπληκτική νίκη. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο Q3 και δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο. Έτσι, εκκίνησε τον αγώνα από την δέκατη θέση του grid και με απολαυστικό τρόπο αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας έκλεισε το Grand Prix Μπαχρέιν με την Scuderia Ferrari να θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για την επιστροφή της στην κορυφή της Formula 1. Απέδειξε ότι έχει στα χέρια της ένα πολύ ανταγωνιστικό αγωνιστικό πακέτο με τους δυο οδηγούς της να κάνουν το 1-2 στο βάθρο. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles