spot_img

Ο Alesi δεν βλέπει νίκη για τη Mercedes στο 2022

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi, δεν είναι σίγουρος πως η Mercedes θα καταφέρει να κερδίσει κάποιον αγώνα πριν την ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος.

Η Mercedes είναι η μόνιμη Πρωταθλήτρια κατασκευαστών στην υβριδική εποχή της Formula 1, μετρώντας 8 Τίτλους σε ισάριθμες σεζόν. Το ανάλογο σερί με τα Πρωταθλήματα των οδηγών διακόπηκε το 2021 από το Max Verstappen και τη Red Bull Racing. Η γερμανική ομάδα, ωστόσο, δεν κατάφερε να ερμηνεύσει κατάλληλα τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 για το 2022 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας στους κατασκευαστές.

Η ομάδα με έδρα το Brackley έφτασε στο 13ο αγώνα της χρονιάς, το GP Ουγγαρίας, για να πάρει την πρώτη της φετινή pole position με τον George Russell. Ωστόσο, ενώ κερδίζει συνεχώς από το 2012 αγνοεί ακόμα τη νίκη το 2022. Οι οδηγοί είναι αισιόδοξοι για τη βελτίωση της απόδοσης της W13 και πρόσφατα ο Lewis Hamilton εκτίμησε πως η Mercedes θα μπορέσει να κερδίσει κάποιον αγώνα στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Ο Jean Alesi (πρώην οδηγός Formula 1), ωστόσο, δεν είναι σίγουρος για αυτό το ενδεχόμενο, σε συνέντευξή του στη βρετανική ιστοσελίδα givemesport.com.

«Από την εμπειρία μου, όταν ένα μονοθέσιο έχει «εκ γενετής» προβλήματα, δεν είναι δυνατό αυτά να επιδιορθωθούν. Μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές, όμως αυτές δεν αποδίδουν γενικά στη Formula 1. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα πως θα μπορέσουν (Mercedes) να κερδίσουν κάποιο Grand Prix πριν το τέλος του Πρωταθλήματος υπό φυσιολογικές συνθήκες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Η Mercedes έφερε στις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν ένα πολύ πρωτότυπο σχεδιασμό στα sidepods και ορισμένοι πίστεψαν πως βρήκε για άλλη μια χρονιά το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Ωστόσο, ο χρόνος απέδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, με τη γερμανική ομάδα να καθυστερεί να κατανοήσει τη W13. Ο Alesi αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε η Mercedes στο πρώτο μέρος της σεζόν.

«Όλοι μας ήμασταν έκπληκτοι, όταν παρουσίασαν το μονοθέσιό τους στο Μπαχρέιν είπαμε «έφτιαξαν κάτι πολύ ιδιαίτερο και θα είναι ανίκητοι». Ωστόσο, όσο αυτό συμπλήρωνε γύρους, ανακάλυψαν πως η απόδοση ήταν πολύ μακριά από τις εκτιμήσεις τους. Βλέποντας το Lewis να οδηγεί ένα μονοθέσιο σαν και αυτό ήταν ορισμένες στιγμές ντροπιαστικό, καθώς είναι επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ωστόσο, είδαμε την ικανότητά του στο να βελτιώσει το μονοθέσιο, κάτι που ήταν εντυπωσιακό. Στην Ουγγαρία, ήταν φανταστικό που είδαμε τον George (Russell) στην pole position και το Lewis να μάχεται για τις πρώτες θέσεις».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes έχει μειώσει την απόσταση που είχε από τις κορυφαίες ομάδες στο ξεκίνημα της χρονιάς, ωστόσο το να φτάσει στο σημείο να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο σε κάποια πίστα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles