spot_img

F1 – Πότε και τι ώρα θα δούμε χειμερινές δοκιμές

Η νέα σεζόν της F1 πλησιάζει και ήρθε η στιγμή να μάθουμε τις μέρες και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι χειμερινές δοκιμές στο Σακχίρ του Μπαχρέιν. 

O Φεβρουάριος δεν είναι αποκλειστικά μήνας παρουσιάσεων στον κόσμο της Formula 1. Πριν καλά-καλά δούμε τα νέα δημιουργήματα των ομάδων, όλοι θα πρέπει να ταξιδέψουν άμεσα στο Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές.

Κάθε χρόνο, οι ομάδες της Formula 1 για να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει της νέας χρονιάς, κάνουν δοκιμές εξέλιξης πριν το εναρκτήριο Grand Prix. Τα τελευταία χρόνια οι χειμερινές δοκιμές γίνονται στο Μπαχρέιν και όπως το 2023 έτσι και φέτος θα αποτελούνται από τρεις ημέρες. Οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί είναι 21-23 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο πρέπει να αξιολογήσουν τα νέα τους «όπλα» και να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα συστήματα. Παράλληλα, κάνουν αεροδυναμικές δοκιμές και οι μηχανικοί τόσο από την πίστα όσο και από το εργοστάσιο συγκρίνουν δεδομένα.

Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει ένα μονοθέσιο στα χειμερινά τεστ. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί πρέπει μέσα σε μόλις τρεις ημέρες να εξοικειωθούν με τα νέα τους μονοθέσια. Λόγω του ότι θα έχουν ένα μόνο στη διάθεσή τους, σημαίνει πως κάθε οδηγός θα οδηγήσει περίπου μιάμιση ημέρα, ανάλογα φυσικά με το πρόγραμμα των ομάδων τους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τηv F1 με την ανάλυση της νέας Ferrari SF-24 και των νέων μονοθεσίων των Mercedes, Aston Martin, McLaren και Red Bull Racing.


H πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν έχει μήκος 5.412 μέτρα και αποτελείται από 15 στροφές. Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι χαμηλές όταν δύσει ο ήλιος θα βοηθήσουν τις ομάδες στη συλλογή αξιόπιστων δεδομένων.

Οι δοκιμές κάθε μία από τις τρεις ημέρες ξεκινούν στις 9:00 ώρα Ελλάδος και τελειώνουν στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Ενδιάμεσα υπάρχει διάλειμμα μίας ώρας, ώστε το προσωπικό των ομάδων να ξεκουραστεί και οι μηχανικοί να κάνουν αλλαγές στα μονοθέσια.

Οι χειμερινές δοκιμές θα μεταδοθούν ζωντανά από το F1 TV.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles