spot_img

F1 – Το πρόγραμμα του GP ΗΠΑ αυτό το τριήμερο

Παίρνουμε χαρτί και στυλό για να σημειώσουμε το πρόγραμμα του αγώνα της F1 για το GP ΗΠΑ αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. 

H φετινή σεζόν της Formula 1 πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της. Απομένουν πέντε αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν τις επόμενες έξι εβδομάδες. Μπροστά μας έχουμε ένα triple-header, με το Grand Prix ΗΠΑ το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου να είναι ο πρώτος αγώνας από αυτούς. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ επισκέπτεται το Circuit of the Americas, εκεί που θα πραγματοποιηθεί και ο τέταρτος Αγώνας Σπριντ του 2023.

Ο πρώτος αγώνας στην πίστα πραγματοποιήθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει καταξιωθεί ως μία από τις πιο απαιτητικές και συναρπαστικές για τους οδηγούς. Η διαδρομή έχει μήκος 5.513 μέτρα και αποτελείται από 20 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν 56 γύρους. Νικητής το 2022 ήταν ο Max Verstappen ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Charles Leclerc από το 2019 με χρόνο στο 1:36,169. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix ΗΠΑ είναι ο Lewis Hamilton – συνολικά 6 νίκες.

Με τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών να έχουν κριθεί, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για τη δεύτερη θέση, σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Ο Sergio Perez έχει προβάδισμα 30 βαθμών έναντι του Hamilton. Η απόδοσή του το τελευταίο διάστημα, καθιστά αμφίβολη την επίτευξη του 1-2 από τη Red Bull Racing στην τελική βαθμολογία.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes-AMG έχει προβάδισμα 28 βαθμών έναντι της Scuderia Ferrari, ωστόσο αμφότερες έχουν στο νου τους την ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα, McLaren.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #126 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Circuit of the Americas. Λόγω του οδοστρώματος της πίστας, αναμένεται να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες στον αγώνα της Κυριακής.

GP ΗΠΑ

To GP ΗΠΑ θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1 το βράδυ της Κυριακής, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+.

Πρόγραμμα GP ΗΠΑ σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

20:30-21:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

00:00-01:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Ξημερώματα Σαββάτου)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

20:30-21:14 – Sprint Shootout

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

01:00-02:00 – Αγώνας Σπριντ (βράδυ Σαββάτου)

22:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles