spot_img

Ο Hamilton στο μικροσκόπιο της FIA

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είναι και πάλι στο “μάτι” της FIA μετά τις ενέργειές του στον αγώνα του Κατάρ.

Μπορεί αγωνιστικά τo Grand Prix του Κατάρ να ολοκληρώθηκε νωρίς για τον Lewis Hamilton, μετά τη σύγκρουσή του με τον teammate του, George Russell, όμως παρασκηνιακά είναι ακόμα εν εξελίξει.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG εγκατέλειψε μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση, αφού η επαφή των δύο W14, άφησε τη δική του ανεπανόρθωτα πληγωμένη και ακινητοποιημένη στην αμμοπαγίδα, στην εξωτερική της πρώτης στροφής. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ακολούθησε τις συνήθεις διαδικασίες και για να επιστρέψει στο γκαράζ της γερμανικής ομάδας, διέσχισε κάθετα με τα πόδια την αγωνιστική διαδρομή.

Παρότι δεν το έκανε… περπατώντας ανάμεσα σε μονοθέσια, το γεγονός πως ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά -έστω και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οριοθετεί το ρυθμό- τον έφερε ενώπιον των αγωνιστικών.

Ο Felix Holter, Matteo Perini, Enrique Bernoldi και David Domingo αποφάσισαν να του επιβάλλουν πρόστιμο της τάξης των 50 χιλιάδων δολαρίων (το μισό με αναστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν) καθώς και επίπληξη.

Όμως όπως φαίνεται, το θέμα δεν έκλεισε εκεί. Εκπρόσωπος της FIA, οι δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται στο racingnews365.com είπε.

«H FIA επανεξετάζει το συμβάν κατά το οποίο ο Lewis Hamilton διέσχισε την αγωνιστική διαδρομή κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Κατάρ. Η FIA σημειώνει πως ο Λιούις απολογήθηκε στη συνάντηση που ακολούθησε με τους αγωνοδίκες και αναγνώρισε πως η διάσχιση της πίστα ήταν μία σοβαρά παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Ωστόσο, δεδομένου πως πρόκειται για πρότυπο για άλλους οδηγούς, η FIA ανησυχεί για την εντύπωση που μπορεί να έδωσαν οι πράξεις του σε νέους οδηγούς».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles