spot_img

Φαβορί ο Zhou για τη θέση στην Alfa Romeo το 2022

Ο Κινέζος οδηγός της Formula 2, Guanyu Zhou, έχει προβάδισμα για τη θέση του δεύτερου οδηγού της Alfa Romeo την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Ο Guanyu Zhou διανύει μία πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 2. Μετά από 5 αγώνες, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, με διαφορά 15 πόντους από την κορυφή, ενώ έχει πετύχει δύο νίκες σε κυριακάτικους αγώνες (Feature Race). Οι φετινές του εμφανίσεις, αλλά και το ισχυρό “πακέτο” χορηγιών από την Κίνα που διαθέτει, τον καθιστούν ως τον βασικό υποψήφιο για την ομάδα της Alfa Romeo το 2022, ως team-mate του Valtteri Bottas.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Διάφορες πηγές αναφέρουν πως οι δύο πλευρές (Zhou-Alfa Romeo) είναι κοντά σε συμφωνία και απομένουν μόνο οι υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotonews.gr ο Zhou θα φέρει μαζί του χορηγικό πακέτο, ενώ η μετακίνηση του Κινέζου στην Alfa Romeo γίνεται με τις ευλογίες της Liberty Media. 

Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Frederic Vasseur, ισχυρίζεται πως δεν έχει κατασταλάξει για τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Bottas το 2022. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να περιμένει την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 2.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Εξάλλου, ο Zhou δεν είναι η μοναδική επιλογή για την Alfa Romeo. Ο τωρινός οδηγός της ομάδας, Antonio Giovinazzi, αγωνίζεται για την παραμονή του στην ομάδα και έχει εντυπωσιάσει στις κατατακτήριες δοκιμές στους δύο τελευταίους αγώνες. Εκτός από τον Zhou, ο Vasseur παρακολουθεί και την πορεία του νεαρού οδηγού της ακαδημίας της Sauber, Theo Pourchaire.

Ο Vasseur ρωτήθηκε αν εξετάζει την περίπτωση του Zhou και απάντησε καταφατικά:

Ο Zhou κάνει καλή σεζόν στη Formula 2. Σίγουρα βρίσκεται στη λίστα μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την καταγωγή του (χορηγίες), είναι και από τους πρωταγωνιστές στη Formula 2. Έχει κερδίσει κάποιους αγώνες και νομίζω πως όλες οι ομάδες τον παρακολουθούν. Οι αγώνες μέχρι τώρα στη Formula 2 ήταν κάπως διαφορετικοί. Τώρα, το πρωτάθλημα επιστρέφει σε πιο “βασικές” πίστες. Οι νεαροί οδηγοί έχουν περισσότερη εμπειρία και σύντομα θα δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή του καθένα από αυτούς.

Ο Vasseur διαδίδει πως η Alfa Romeo θα περιμένει και το GP Ρωσίας πριν αποφασίσει να προσελκύσει είτε τον Zhou είτε οποιονδήποτε άλλο οδηγό. Αναφορικά με τον Pourchaire, δήλωσε τα εξής:

Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Theo (Pourchaire) να βελτιωθεί, όχι μόνο στο ρυθμό που έχει. Έχει την απαιτούμενη ταχύτητα, όμως χρειάζεται και την κατάλληλη εκπαίδευση γύρω από τη Formula 1. Μόλις δύο μήνες πριν ήταν 17 ετών, η Formula 1 είναι αρκετά περίπλοκη. Οι ημέρες δοκιμών που διαθέτουμε πλέον είναι πολύ περιορισμένες. Του χρόνου θα έχουμε ολοκαίνουριο μονοθέσιο και ίσως προκύψουν ζητήματα με την αξιοπιστία. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα μέχρι το Μπαχρέιν και πρέπει να το λάβουμε και αυτό υπόψη μας. Για τους οδηγούς δεν είναι ποτέ εύκολο, αντίθετα είναι μία πρόκληση, όμως πρέπει σίγουρα να τους δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η θέση της Alfa Romeo είναι η τελευταία που εκκρεμεί για τους οδηγούς του πρωταθλήματος του 2022. Η τελική απόφαση της ομάδας αναμένεται, ενώ υπάρχει το ερωτηματικό αν θα μείνει ο Giovinazzi ή θα υπάρξει κάποιο καινούριο όνομα στο grid της επόμενης σεζόν.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles