spot_img

Zak Brown: Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν είναι δεδομένη

Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, ξεκαθάρισε πως η μάχη με τη Ferrari για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών το 2021 θα συνεχιστεί παρά τη νίκη της ομάδας του στο GP Ιταλίας.

Η McLaren δίνει φέτος μεγάλη μάχη με τη Ferrari στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους από τις “μεσαίες ομάδες” (midfield). Η McLaren είχε τρομερή εμφάνιση στο GP Ιταλίας, όπου έκανε το 1-2 με νικητή τον Daniel Ricciardo.

Η τρίτη θέση του Αυστραλού στο sprint qualifying σε συνδυασμό με τον ταχύτερο γύρο από τον ίδιο την ημέρα του αγώνα, έδωσε στη McLaren 45 πολύτιμους πόντους. Η βρετανική ομάδα πέρασε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη διαφορά της από τη Ferrari να βρίσκεται πλέον στους 13,5 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari δεν έχει πετύχει κάποια νίκη το 2021, όμως έχει στην κατοχή της δύο pole positions και δύο δεύτερες θέσεις στα GP Μονακό και Μεγάλης Βρετανίας. Ο Zak Brown σχολιάζει την αγωνιστική “κόντρα” με τη Scuderia:

Η Ferrari δεν είχε ένα κακό τριήμερο (GP Ιταλίας), απλά εμείς είχαμε καλύτερο, δεν ήταν πολύ μακριά μας. Η μάχη θα συνεχίζεται από αγώνα σε αγώνα. Ήμασταν και πέρυσι πολύ γρήγοροι στη Monza, ενώ γνωρίζαμε πως το Zandvoort (GP Ολλανδίας) δεν είναι πίστα στην οποία θα είχαμε πλεονέκτημα. Εάν κοιτάξουμε τους επόμενους 7-8 αγώνες, θα παρατηρήσουμε πως κάποιοι ευνοούν εμάς, κάποιοι άλλοι ευνοούν τη Ferrari. Ήμασταν πάντα πολύ γρήγοροι στη Monza. Πρέπει, λοιπόν, ν’ αναγνωρίσουμε πως αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα συνεχίσουν όσο προχωράει το πρωτάθλημα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Συνεχίζοντας, ο Zak Brown μίλησε για τη σημασία της νίκης της McLaren στο GP Ιταλίας, μετά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

(Η νίκη) Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς. Πρώτα απ’ όλα, για τους ανθρώπους της McLaren που δούλεψαν πολύ σκληρά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ γνωρίζω πως για κάποιους η δουλειά είναι 20, 30, 40 χρόνων. Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς, αλλά και για τους χορηγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών ξεκίνησαν τη συνεργασία μ’ εμάς όταν απλά κάναμε υποσχέσεις για το μέλλον και τώρα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε ορισμένες από αυτές. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο, όμως έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εκτός από τη μάχη στην κορυφή ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull, μεγάλη είναι και η μάχη ανάμεσα σε McLaren και Ferrari για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η νίκη του Daniel Ricciardo ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία του ίδιου, αλλά και της ομάδας, ενόψει των υπόλοιπων αγώνων του 2021.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles