spot_img

Ferrari: «Μετά από 30 γύρους απόφαση για τον Alonso, για τον Sainz 5 δευτερόλεπτα»

Έξαλλοι είναι στις τάξεις της Scuderia Ferrari για την ποινή που δέχθηκε ο Carlos Sainz για την επαφή του με τον Fernando Alonso και τις αστραπιαίες κινήσεις των αγωνοδικών.

Στην τρίτη εκκίνηση του Grand Prix Αυστραλίας, ο Carlos Sainz είχε επαφή με τον Fernando Alonso στης Aston Martin, στέλνοντας τον Ισπανό εκτός 10άδας. Ωστόσο επιπλέον ατυχήματα που είχαν προκληθεί, οδήγησαν σε νέα διακοπή του αγώνα. Η Διεύθυνση Αγώνα έθεσε την κατάταξη για την επανεκκίνηση με βάση τον 57ο γύρο (πριν την τελευταία εκκίνηση) και αυτό επανέφερε τον Alonso μπροστά από τον Sainz.

Αυτό δεν απέτρεψε τους αγωνοδίκες από το να εξετάσουν την επαφή των δύο οδηγών. Ο Ισπανός κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση και δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο. Για τις αποφάσεις των αγωνοδικών, παραπονέθηκε με έντονο ύφος ο επικεφαλής της Ferrari στη Formula 1, Fred Vasseur.

«Η δουλειά μου είναι να βλέπω τα θετικά και τα αρνητικά. Μετά τον αγώνα στην Αυστραλία, έχω περισσότερα αρνητικά να δω, γιατί συνολικά πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Μπορούμε να συζητάμε για ώρες αν ήταν σκληρή η ποινή η όχι του Carlos. Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Την προηγούμενη εβδομάδα, αλλάξαμε δύο φορές τους κανονισμούς σε 10 λεπτά για το pit-stop του Alonso. Θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και με τον Carlos, ή τουλάχιστον να το συζητήσουν».

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Βρείτε το link, εδώ. 

Επιπλέον ο Vasseur επεκτάθηκε στις σκέψεις του και μίλησε για την αδικία που δέχθηκε η ομάδα του.

«Την προηγούμενη εβδομάδα (Σ. Αραβία), πήρε στους αγωνοδίκες 30 γύρους για να δουν αν ο Alonso είχε εκτίσει σωστή την ποινή ή όχι. Στην περίπτωση του Carlos, τους πήρε 5 δευτερόλεπτα. Δεν είμαι όμως οπαδός των ενστάσεων. Επαφή μεταξύ δύο μονοθεσίων οδηγεί σε δύο διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους οδηγούς. Πιστεύω πως θα μπορούσαν να συζητήσουν την υπόθεση για 5 λεπτά».

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως: 1) Ο Alonso πιστεύει πως η ποινή που δέχθηκε ο Sainz είναι πολύ αυστηρή και 2) Με δεδομένο πως η κατάταξη επέστρεψε σε αυτή πριν την τελευταία εκκίνηση, το συμβάν του 57ου γύρου, στη θεωρία, δεν συνέβη ποτέ.

Δείτε το Νυχτερινό Grand Prix Μονακό, για το ελληνικό πρωτάθλημα, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles