spot_img

Ferrari: O Leclerc δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που μπόρεσε ο Hamilton

Στη Scuderia Ferrari παραδέχονται τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Charles LEclerc στο Μεξικό έναντι του Lewis Hamilton. 

O Charles Leclerc όδευε άνετος στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Grand Prix Μεξικού, μέχρι την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Στην επανεκκίνηση ο Lewis Hamilton προσπέρασε τον Μονεγάσκο, καρπώνοντας αυτός τους 18 βαθμούς της 2ης θέσης. Ο Charles Leclerc βρισκόταν με άνεση στη 2η θέση στην πρώτη φάση του αγώνα πίσω από τον Max Verstappen. Ωστόσο, ένα δυνατό χτύπημα του Kevin Magnussen με τις μπαριέρες στη μέση του αγώνα, ανέτρεψε τα δεδομένα. Στην επανεκκίνηση, η πλειοψηφία του grid πήγε με την ασφαλή επιλογή και την σκληρή γόμα ελαστικών. Απ’ την πρώτη τετράδα ωστόσο, ο Lewis Hamilton αποφάσισε να ρισκάρει χρησιμοποιώντας μεσαία γόμα 4 γύρων.

Ο Βρετανός κατάφερε στον 40ο γύρο, όχι μόνο να προσπεράσει τον Leclerc, αλλά να του ανοίξει και μια διαφορά 9 δευτερολέπτων έως το πέσιμο της καρό σημαίας. Κάτι τέτοιο φαίνεται να ξάφνιασε τον επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, ο οποίος περίμενε 10-15 γύρους μετά την επανεκκίνηση, η μεσαία γόμα να αρχίζει να “παραδίνει πνεύμα”. Συγκεκριμένα ο Γάλλος επικεφαλής, δήλωσε για την επιλογή ελαστικών στον Leclerc:

«Ειλικρινά, με τον αγώνα να θέλει 35 γύρους για να ολοκληρωθεί, δεν πιστεύαμε ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε 35 γύρους [με τη μεσαία γόμα]. Αυτό ήταν το μάξιμουμ για τη μεσαία γόμα, και με λίγη διαχείριση ελαστικών, διαχείριση του κινητήρα και των φρένων, εξακολουθούσε να είναι πολύ φιλόδοξο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

Ο Charles Leclerc μπήκε για αλλαγή ελαστικών, έναν γύρο πριν την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Αν δεν είχε κάνει pitstop θα επανεκκινούσε απ’ την pole, με τον Vasseur να επισημαίνει πτώση της απόδοσης του μονοθεσίου μετά την επανεκκίνηση. Αναλυτικότερα:

«Αυτό που έγινε 2 γύρους εφόσον κάναμε pitstop ήταν η εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, αλλιώς θα είχαμε εκκινήσει απ’ την pole position. Είναι έτσι κι έτσι καθώς αγώνες σαν αυτόν έχουν πολλά γεγονότα, αλλά η αίσθηση είναι ότι μπορέσαμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό με τον Max και ενδεχομένως να ήμασταν λίγο πιο γρήγοροι από τον Lewis στο πρώτο μέρος του αγώνα. Μετά χάσαμε τον ρυθμό στο 2ο stint και η μόνη διαφορά ήταν η σύνθεση [των ελαστικών]».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles