spot_img

Ferrari: «Περίπλοκα στην οδήγηση τα νέα μονοθέσια»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ισχυρίζεται πως θα είναι πιο περίπλοκη η ενασχόληση των οδηγών με τα μονοθέσια του 2022, ενώ παράλληλα περιέγραψε σύντομα τα χαρακτηριστικά τους.

Η Formula 1 περνά σε μία νέα εποχή, με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς ν’ αλλάζουν σημαντικά τη σχεδίαση, αλλά και τη συμπεριφορά των μονοθεσίων. Το ground effect επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια, οι κανονισμοί περί αεροδυναμικής προέρχονται από σημαντικό «λίφτινγκ», ενώ τα ελαστικά με ζάντες 18 ιντσών κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους.

Η αλλαγή φιλοσοφίας στα μονοθέσια δίνει την ευκαιρία σε ομάδες που δεν βρίσκονταν μέχρι πρότινος στην κορυφή να πρωταγωνιστήσουν, με βασική προϋπόθεση το να ερμηνεύσουν τους κανονισμούς καλύτερα από τους αντιπάλους τους.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η νέα Red Bull RB18

Μία από τις ομάδες που φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες είναι και η Ferrari. Η ομάδα με έδρα το Maranello ελπίζει πως το νέο της μονοθέσιο, η F1-75, θα έχει το πλεονέκτημα εντός πίστας και αυτό αποτυπώνεται στις δηλώσεις των στελεχών της. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, μίλησε στο Sky Italia για τις προσδοκίες που έχει για το 2022:

Θα είναι μία πολύ διαφορετική σεζόν, με πολύ διαφορετικά μονοθέσια από αυτά που βλέπαμε έως τώρα. Οι κανονισμοί είναι ολοκληρωτικά καινούριοι, έχουμε διαφορετικά σχήματα και διαφορετική αεροδυναμική, ανάρτηση, γενικότερα όλοι οι μηχανισμοί θα έχουν διαφοροποιήσεις. Περιμένουμε διαφορετικά μονοθέσια στην οδήγηση, οι οδηγοί θα πρέπει να προσαρμοστούν. Θα είναι πολύ πιο γρήγορα στα σημεία με αυξημένη ταχύτητα διέλευσης, πιθανότατα θα είναι πιο αργά στα αργότερα τμήματα μιας πίστας. Θα είναι χαμηλότερα και πιο άκαμπτα, συνεπώς θα είναι, επίσης, πιο περίπλοκα για τους οδηγούς. Ίσως να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις, ιδιαίτερα στην έναρξη της σεζόν, όπου κάποιες ομάδες θα έχουν βρει καλύτερες λύσεις, τις οποίες δε θα έχουν ανακαλύψει οι υπόλοιποι. Θα πρέπει, επίσης, να δείξουμε την ικανότητα ν’ αντιδράσουμε εάν χρειαστεί και να μπορούμε να κάνουμε άμεσες τροποποιήσεις. Για εμάς ως Ferrari θα είναι σημαντικό να βελτιωθούμε περαιτέρω και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση των Red Bull RB18 και Haas VF-22.

Ο Binotto δείχνει ν’ αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει το πόστο που έχει στη Ferrari:

Είναι δική μας ευθύνη να επιστρέψει η Ferrari στην κορυφή. Για τη Ferrari, η νίκη πρέπει πάντα να είναι ο στόχος της. Η υποχρέωση είναι εικασία, στη Formula 1 κανείς δεν μπορεί να πει πως θα κερδίσει πριν καν να βρεθεί στην πίστα. Στο δικό μας DNA, ωστόσο, υπάρχει η ανάγκη να μαχόμαστε διαρκώς για pole positions και νίκες. Αυτός είναι ένας στόχος πολύ ξεκάθαρος στην ομάδα. Δουλεύουμε όλοι μας σκληρά για να φέρουμε την ομάδα και πάλι εκεί που ανήκει, ανάμεσα στους καλύτερους.

F1 2022
Photo: Ferrari

Έπειτα, ο Mattia Binotto ανέδειξε τους τομείς που έπρεπε να βελτιωθεί η Ferrari:

Εάν κοιτάξω στο παρελθόν, υπήρχαν τόσοι πολλοί τομείς που έπρεπε να βελτιωθούμε: κινητήρας, σασί, αεροδυναμική, καθώς και τα εργαλεία ανάμεσα στους υπολογισμούς μας και την πίστα. Σήμερα βλέπω μία βελτιωμένη ομάδα. Θα μπορέσουμε να δούμε τους «καρπούς» της δουλειάς μας σε λίγο, όταν θα είμαστε σε δυνατότητα να βρεθούμε στην πίστα με το μονοθέσιό μας. Θα πρέπει να είμαστε καλοί, ανεξάρτητα από το πώς αυτό θα συμπεριφέρεται, στο να το κατανοήσουμε και ν’ αναλύσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η παρουσίαση της F1-75, το μονοθέσιο με το οποίο θ’ αγωνίζονται το 2022 οι Charles Leclerc και Carlos Sainz, θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles