spot_img

Φιάσκο με τα όλα του: Επίσημα ακυρώνεται το GP Αυστραλίας

Έπειτα από ώρες δίχως άχνα, η F1 μαζί με την FiA ανακοίνωσαν πως το GP Αυστραλίας ακυρώνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Το φιάσκο της Αυστραλίας έμελλε να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία, με τους χειρισμούς της διοργανώτριας αρχής, της FOM, της F1 και των διοργανωτών να είναι κάκιστη στη χειρότερη περίπτωση. Επιπλέον, οι ομάδες στην αρχική τους συνάντηση ψήφισαν 5 υπέρ και 5 κατά της διεξαγωγής του αγώνα, όμως πληροφορίες θέλουν την Daimler να έδωσε οδηγία στις ομάδες με κινητήρα Mercedes να ψηφίσουν κατά της διεξαγωγής του αγώνα.

Η McLaren είχε ανακοινώσει από την Πέμπτη πως αποχωρεί από το GP, καθώς ένα μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Οδηγοί όπως ο Sebastian Vettel, o Kimi Raikkonen, ο Lewis Hamilton και ο Max Verstappen είχαν ήδη αποχωρήσει από τη χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ οι ομάδες είχαν αρχίσει να πακετάρουν τους εξοπλισμούς τους.

Οι ώρες περνούσαν και δεν είχαμε δει καμία δράση από τις αρμόδιες αρχές, με τους θεατές να περιμένουν στις ουρές έξω από την πίστα πριν ανακοινωθεί πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος. Στο paddock υπήρξε τέτοια αναταραχή, με τις εξελίξεις να είναι πολλές ανά λεπτό, με τον διοργανωτή να θέλει να γίνει ο αγώνας δίχως θεατές και η FiA να θέλει την ακύρωση του αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον διοργανωτή του αγώνα να αρνείται επί 7 ώρες να επισημοποιήσει την ακύρωση του, που οδήγησε σε ένα απίστευτο σκηνικό με εικασίες και ροή πληροφοριών στα social media. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό οι θεατές θα πάρουν πίσω τα χρήματα που ξόδεψαν για τα εισιτήρια.

Από εδώ και πέρα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί πως το GP του Μπαχρέιν δεν θα αναβληθεί όπως και αυτό στο Βιετνάμ, με την έναρξη της σεζόν να γίνεται είτε στην Ολλανδία, είτε στην Ισπανία. Όπως είναι λογικό, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα αλλάξει επίσης.

Έπειτα από πολύωρες και σίγουρα έντονες συζητήσεις, δύο ώρες πριν την έναρξη του Free Practice 1, η F1 μαζί με την FiA ανακοίνωσαν πως το GP Αυστραλίας ακυρώνεται.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles