spot_img

Formula 1: Ακυρώθηκε το GP Ρωσίας

Μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία, η Formula 1 ανακοίνωσε πως το GP Ρωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί το 2022.

Η Formula 1 βρισκόταν υπό τεράστια πίεση τις τελευταίες ώρες για ακύρωση του GP Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής των ομάδων είχαν σύσκεψη μαζί με τον CEO Stefano Domenicali, αναφορικά με το μείζον ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Κοντά σε ανανέωση συμβολαίου με Red Bull ο Verstappen

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του πρωινού σκέλους στην τρίτη μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη, η Formula 1 επισημοποίησε πως το GP Ρωσίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Η ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο, με ένα θετικό όραμα να ενώσει τον κόσμο και να φέρει κοντά όλα τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με λύπη και ελπίζουμε για μια ταχεία και ειρηνική λύση στην υπάρχουσα κατάσταση. Την Πέμπτη η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του σπορ και η έκβασή της, όπως και η άποψη όλων των μετόχων, είναι πως θεωρείται αδύνατο να διοργανωθεί το GP Ρωσίας υπό τις υπάρχουσες περιστάσεις.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Ferrari F1-75, Mercedes W13 και Alpine A522.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει άμεσες επιπτώσεις και εντός της Formula 1. Η Haas αφαίρεσε όλα τα διακριτικά από τον βασικό χορηγό της UralKali, ενώ το μέλλον του Nikita Mazepin στην ομάδα είναι αμφίβολο. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας, Gunther Steiner, ανέφερε πως δεν απειλείται το μέλλον της Haas.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί οδηγοί εναντιώθηκαν στη διεξαγωγή του GP Ρωσίας. Ο Sebastian Vettel της Aston Martin είχε αναφέρει πως δεν θα συμμετείχε στο Grand Prix ακόμα κι αν διεξαγόταν. Την άποψή του συμμερίστηκαν οι Charles Leclerc της Ferrari και Max Verstappen της Red Bull Racing.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Formula 1 δεν ανακοίνωσε ακόμη κάποια χώρα ως αντικαταστάτη του GP Ρωσίας. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles