spot_img

Formula 1: Αυστηρότερα τεστ ασφαλείας από το 2023

Η FIA στοχεύει να εισάγει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στους ελέγχους ασφαλείας των roll hoop στα μονοθέσια της Formula 1, μετά το τρομακτικό ατύχημα του Zhou Guanyu στο GP Μ. Βρετανίας.

Η έναρξη του GP Μ. Βρετανίας επιφύλασσε ένα άσχημο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος οδηγός. Ο Zhou Guanyu είδε το μονοθέσιό του να αναποδογυρίζει περίπου στα 230 χμ./ώρα, μετά από επαφή με τον George Russell.

Το roll hoop στη C42 του Κινέζου υποχώρησε μόλις χτύπησε στο έδαφος και το αναποδογυρισμένο μονοθέσιο ουσιαστικά σύρθηκε στο έδαφος στηριζόμενο στο μηχανισμό Halo, πριν καταλήξει σφηνωμένο ανάμεσα στα προστατευτικά ελαστικά και το φράχτη πριν τις κερκίδες της στροφής 1. Ο Zhou Guanyu εξήλθε από το διαλυμένο μονοθέσιο και ήταν απόλυτα υγιής, αφότου υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, ανέφερε πως η δύναμη που δέχθηκε το roll hoop στο ατύχημα του Zhou ήταν διπλάσια από αυτή που ασκεί η FIA στους ελέγχους ασφαλείας. Η Τεχνική Συμβουλευτική Επιτροπή της Formula 1 (Technical Advisory Committee-TAC) συζήτησε για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα μονοθέσια, με αφορμή το ατύχημα στην εκκίνηση του αγώνα στο Silverstone. Με την ολοκλήρωση αυτών, αποφάσισε να αυξήσει την ασφάλεια που προσφέρει το roll hoop, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα RaceFans.

«Η Τεχνική Συμβουλευτική Επιτροπή συζήτησε το σοβαρό γεγονός στο οποίο ενεπλάκη ο Zhou Guanyu στο Silverstone. Οι ομάδες επιβεβαίωσαν πως είναι διατεθειμένες να δεχθούν την εισαγωγή αυστηρότερων μέτρων σχετικά με τα roll hoops το 2023. Η FIA ανέλαβε να ολοκληρώσει τις σχετικές αναλύσεις και να μεταφέρει στις ομάδες τις νέες απαιτήσεις για την ασφάλεια του roll hoop. Η FIA καλωσόρισε την εποικοδομητική προσέγγιση των ομάδων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων».

Οι αναθεωρημένοι έλεγχοι θα συνοδεύσουν τις υπόλοιπες αλλαγές των τεχνικών κανονισμών που προγραμματίζονται για το 2023 στη Formula 1. Ο στόχος των ανωτέρω αλλαγών είναι να μειωθεί το φαινόμενο των αναπηδήσεων πού προέρχονται από την αεροδυναμική (porpoising), το οποίο ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των ομάδων μετά το σχεδιασμό των νέων μονοθεσίων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles