spot_img

Formula 1: Συναρπαστικό 2022 προβλέπουν στη McLaren

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, πιστεύει πως το 2022 για τη Formula 1 θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και περισσότερες από δύο ομάδες θα μάχονται για Πρωτάθλημα.

Το 2021 η McLaren ήταν στάσιμη στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών, τερματίζοντας μία θέση χαμηλότερα από το 2020. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, η Ferrari έκανε την αντεπίθεσή της και την προσπέρασε στη βαθμολογία αφήνοντάς τη στην 4η θέση. Ωστόσο, η χρονιά είχε αρκετές θετικές στιγμές για τη McLaren. Μεταξύ άλλων, πέτυχε την πρώτη της νίκη στη Formula 1 μετά από 9 χρόνια, με τον Daniel Ricciardo να παίρνει τη νίκη στο GP Ιταλίας και τον Lando Norris να ολοκληρώνει το 1-2 για τη βρετανική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Το 2022, οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν και η μορφή των μονοθεσίων τροποποιείται σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το 2021. Η αεροδυναμική που θα παράγουν τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετική, σε μια προσπάθεια να έχει η Formula 1 περισσότερες μάχες και, κατά συνέπεια, περισσότερα προσπεράσματα. Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, αναφέρθηκε στις επερχόμενες αλλαγές και ελπίζει πως αυτές θα κάνουν πιο απρόβλεπτη την εξέλιξη του Πρωταθλήματος:

Νομίζω πως κάποιες ομάδες θα επωφεληθούν, κάποιες θα χάσουν και κάποιες θ’ αποτελέσουν έκπληξη. Εάν υπάρξει κυριαρχία, θα είναι αναπάντεχο για εμένα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ομάδα που ίσως θα είναι κυρίαρχη για μία μικρή χρονική περίοδο, όπως με την Brawn η οποία βρήκε μία έξυπνη λύση το 2009. Νομίζω πως τώρα που εφαρμόζεται και ο περιορισμός στο κόστος, μπορεί κανείς να αισθανθεί την πίεση που ασκείται στις ομάδες, από τη στιγμή που σταματάς την εξέλιξη ενός μονοθεσίου για να επικεντρωθείς στην επόμενη χρονιά. Επομένως, θα είμαι έκπληκτος εάν το σύνολο των ομάδων δεν συνεχίσει να έρχεται όλο και πιο κοντά. Ελπίζω πως όταν θα ταξιδέψουμε για το GP Άμπου Ντάμπι (τελευταίος αγώνας) αυτή τη χρονιά, θα μπορούν 3 ή 4 ομάδες ν’ αγωνίζονται για το Πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αυτός είναι ο απόλυτος στόχος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Το 2022 αλλάζει η μορφή των μονοθεσίων, με τη Formula 1 να στοχεύει σε μεγαλύτερες και περισσότερες μάχες εντός πίστας. Οι προσδοκίες για ωραίο θέαμα είναι μεγάλες, μετά το τέλος της συναρπαστικής σεζόν του 2021.

Οι ομάδες προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς, όντας πλέον στη φάση δοκιμής πρόσκρουσης. Η Haas έχει ήδη περάσει τα απαραίτητα crash tests, ενώ η Mercedes έχει βάλει μπρος τον κινητήρα του 2022 που θα φορεθεί στην W13. Επιπλέον, υπάρχει έντονη φημολογία πως και η Ferrari πέρασε όλες τις δοκιμές πρόσκρουσης και ολοκλήρωσε το ομολογκάρισμα του σασί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η σεζόν της Formula 1 για το συναρπαστικό όπως αναμένεται 2022 ξεκινά στις 18-20 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles