spot_img

Formula E Γαλλία: Κυρίαρχος και πάλι ο Buemi

O Sebastien Buemi ήταν ο μεγάλος νικητής του ePrix της Γαλλίας από τους δρόμους του Παρισιού και είναι όλο και πιο κοντά στον τίτλο.

Ο Ελβετός ξεκίνησε από την pole position και αντιστάθηκε στην επίθεση του Jean Eric Vergne. O Buemi άνοιξε αμέσως τη διαφορά από τον Γάλλο, με τον Jose Maria Lopez να τους ακολουθεί στην 3η θέση. Πιο πίσω, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, με τον Esteban Guttierez να έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο τρενάκι που έφτανε στις πίσω θέσεις.

Ο Lucas di Grassi, που είναι ο μόνος οδηγός που κυνηγάει στο πρωτάθλημα τον Buemi, ήταν στις πίσω θέσεις και προσπαθούσε να ανέβει. Ο Βραζιλιάνος είχε μια τρομερή μάχη με τον da Costa για την 13η θέση. Όμως, στον 20ο γύρο, ο di Grassi επιτέθηκε στην τροφή 7 από την εξωτερική, με τους δύο να έχουν επαφή και να καταλήγουν στον τοίχο. Ο di Grassi μπόρεσε να συνεχίσει, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον da Costa.

Μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο της Andretti, βγήκε η Full Course Yellow, με όλους τους οδηγούς να μπαίνουν για αλλαγή μονοθεσίου, λίγο πριν ανοίξει το προγραμματισμένο παράθυρο.

Μετά τα pit-stop, o Buemi είχε μικρή διαφορά, όμως κατάφερε να την ανοίξει και πάλι. Στον 34ο γύρο, ο Vergne από την 2η θέση, είχε επαφή με τον τοίχο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και να βγει το Safety Car. Αυτό ανέβασε στην 2η θέση τον Lopez με την DS Virgin.

Λίγο πριν το τέλος όμως, ο di Grassi που είχε πέσει στις τελευταίες θέσεις μετά από ποινή, προσπαθούσε να κάνει τον ταχύτερο γύρο, όταν είχε σύγκρουση με τον τοίχο.

Μέχρι το τέλος, δεν είχαμε κάποιες τρομερές εναλλαγές, με τον Sebastien Buemi να παίρνει την 5η του νίκη σε 6 αγώνες και να αυξάνει την διαφορά στους 43 βαθμούς από τον di Grassi.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Jose Maria Lopez, με τον Αργεντινό να παίρνει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Nick Heidfeld με την ομάδα της Mahindra.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Rosenqvist, Prost, Frinjs, Piquet Jr, Dillman, Evans και Sarrazin.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles