spot_img

GP Γαλλίας Race: Απίστευτη νίκη για Vinales – Δράμα στο φινάλε

Ο Maverick Vinales ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Γαλλίας, σε μία απίστευτη μάχη με τον Valentino Rossi, ο οποίος είχε πτώση στον τελευταίο γύρο.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, είχε εξαιρετικό ρυθμό καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προσπέρασε αρχικά τον Zarco και είχε τον ρυθμό για κάτι πολύ καλό. Ο Vinales είδε τον Rossi να τον προσπερνά 3 γύρους πριν το τέλος, όμως δύο λάθη του Ιταλού στον τελευταίο γύρο, σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησε του έδωσαν μια τρομερή νίκη.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Johann Zarco στο GP της πατρίδας του. Ο Γάλλος αναβάτης, πήρε το μέγιστο από τα μαλακά ελαστικά και είχε πολύ καλό ρυθμό σε ένα πανάξιο βάθρο για τον ίδιο και την Tech3. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Dani Pedrosa, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα από την 13η θέση.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Dovizioso, Crutchlow, Lorenzo, Folger, Miller, Baz και Iannone.

Στην εκκίνηση, ο Johann Zarco πετάχτηκε εκπληκτικά από την 3η θέση, παίρνοντας τις δύο Yamaha, ενώ ο Marc Marquez πέρασε τον Valentino Rosssi για την 3η θέση. Όμως, ο Ιταλός πέρασε αμέσως τον Ισπανό, με τον Zarco μπροστά να ανοίγει τη διαφορά. Εντυπωσιακή εκκίνηση για τον Dani Pedrosa, ο οποίος από την 13η θέση ανέβηκε 7ος.

O Γάλλος αναβάτης της Tech3 είχε μαλακότερη επιλογή ελαστικών από τις δύο εργοστασιακές Yamaha. Η διαφορά ήταν μικρότερη από το 1s στην κορυφή, με τον Rossi να είναι κολλημένος πίσω από τον Vinales. Από κοντά ήταν και ο Marquez.

Στον 7ο γύρο όμως, ο Vinales δεν περίμενε τον αγώνα να εξελιχθεί από μόνος του και ξεκίνησε την επίθεσή του. Έτσι στην 2η στροφή, βούτηξε στην εσωτερική του Γάλλου και ανέβηκε στην 1η θέση.

Την ίδια ώρα, 4 αναβάτες της Ducati εγκατέλειψαν τον αγώνα. Scott Redding, Hector Barbera, Karel Abraham και Alvaro Bautista τέθηκαν εκτός, με τον τελευταίο να είναι ο μόνος που είχε πτώση.

Η διαφορά στην κορυφή ήταν πολύ μικρή, με τον Vinales να μην μπορεί να ξεφύγει, ενώ ο και οι Crutchlow, Pedrosa και Dovizioso  να είναι σε απόσταση βολής. Ο Vinales έκανε ταχύτερο γύρο στο 1:32.8 αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορά ασφαλείας, με την μάχη να είναι εξαιρετική.

Ο Crutchlow έχασε δύο θέσεις, όμως αυτό οφειλόταν στο γεγονός πως ο Pedrosa τον ακούμπησε στην στροφή 5 και αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του.

Rossi και Pedrosa κινούνταν ταχύτερα απ’όλους και μείωναν τη διαφορά από την κορυφή. Όμως, ο Marquez έκανε ένα τραγικό λάθος όπως πήγαινε για την 3η στροφή και είχε ακόμη μία πτώση και τέθηκε εκτός αγώνα. Ακόμη μια Ducati εγκατέλειψε, αυτή τη φορά ήταν ο Danilo Petrucci.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 10 γύρους, η νίκη ήταν δεδομένο πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή ανάμεσα σε Vinales, Zarco και Rossi, με τον Ιταλό να θέλει όσο τίποτα να περάσει τον Γάλλο. Ο Pedrosa στην 4η θέση δεν είχε τον ρυθμό να τους φτάσει, με το παιχνίδι της νίκης να πηγαίνει σε τρεις αναβάτες της Yamaha.

O Rossi επιτέθηκε 6 γύρους πριν το τέλος και στην 2η στροφή, στα φρένα, βούτηξε στην εσωτερική και πήρε την 2η θέση του αγώνα. Η διαφορά του όμως από τον teammate του ήταν στο 0.7s.

O Rossi έσπαγε το ρεκόρ χρόνου τον ένα γύρο μετά τον άλλο και ήθελε την νίκη όσο τίποτα και έκοβε τη διαφορά συνεχώς. O Ιταλός έφτασε τον Ισπανό με τρομερό ρυθμό στους τελευταίους γύρους, δείχνοντας πως έχει αρκετή ζωή στα ελαστικά του.

Κι έτσι, με 3 γύρους να απομένουν, στο ίδιο σημείο που πέρασε τον Zarco έκανε την επίθεση στον Vinales και πέρασε στην 1η θέση με ένα φανταστικό προσπέρασμα. Μάλιστα, οι δύο αναβάτες είχαν μια μικρή επαφή, με τον Vinales να μένει κολλημένος πίσω από τον Ιταλό.

Στον τελευταίο γύρο η διαφορά ήταν στο 0.2s με τον Rossi να τα δίνει όλα, όπως και ο Vinales. Όμως, ο Ιταλός έκανε λάθος αρχικά, ανοίγοντας την γραμμή του και χάνοντας την πρωτοπορία, ενώ στην υπερπροσπάθεια του να περάσει ξανά, έκανε λάθος, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και είχε πτώση, βάζοντας τέλος σε έναν φανταστικό και δραματικό αγώνα.

Έτσι, ο Maverick Vinales πήρε μια μεγάλη νίκη και αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους του. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Johann Zarco, σε μία εξαιρετική εμφάνιση για τον Γάλλο στην πατρίδα του. Το βάθρο συμπλήρωσε με αναπάντεχο τρόπο ο Dani Pedrosa, ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα, ανέβηκε στην 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles