spot_img

Gasly κατά porpoising: «Έχω έντονους πόνους, δεν είναι υγιές»

Ο Pierre Gasly καλεί την FIA να παρέμβει και να σταματήσει το porpoising των μονοθεσίων της Formula 1, κατηγορώντας τη έμμεσα πως ρισκάρει με τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Ο Pierre Gasly ήταν ανάμεσα στους οδηγούς που είχαν έντονους πόνους στην πλάτη μετά το GP Αζερμπαϊτζάν, λόγω των αναπηδήσεων. Αυτοί δεν οφείλονται μόνο στο φαινόμενο που αποκαλείται «porpoising» στη Formula 1, αλλά και από τις πιο «σκληρές» (άκαμπτες) αναρτήσεις, λόγω των νέων τεχνικών κανονισμών. Ως συνέπεια αυτών, το σώμα των οδηγών καταπονείται έντονα στο cockpit, με το Lewis Hamilton να είναι ανάμεσα σε αυτούς που το βιώνει εντονότερα από όλους. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δυσκολεύτηκε να βγει από το μονοθέσιό του μετά το τέλος του αγώνα στην πίστα του Μπακού.

Ο Pierre Gasly επιθυμεί να υπάρξουν άμεσα λύσεις για αυτό το φαινόμενο, χρησιμοποιώντας μία χαρακτηριστική ατάκα.

«Χρειάζεται να βρω κάποιον να μου κάνει μασάζ, καθώς έχω έντονους πόνους.  Σε όλο το τριήμερο, δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο εξαντλημένος οδηγώντας μονοθέσιο Formula 1, ποτέ δεν ήταν τόσο απαιτητικό. Δεν είναι υγιές, αυτό είναι σίγουρο. Συμμετέχω σε συνεδρίες με φυσιοθεραπευτές πάντα μετά από κάθε αγώνα, καθώς υποφέρει η πλάτη μου από αυτό. Μοιάζει σαν να μη διαθέτει (το μονοθέσιο) ανάρτηση, οι πιέσεις πηγαίνουν κατευθείαν στην πλάτη σου. Η ομάδα μου ζητάει εάν μπορούμε να αλλάξουμε το setup, όμως εγώ ρισκάρω την υγεία μου για απόδοση. Πάντα θα το κάνω, καθώς είμαι οδηγός αγώνων, συνέχεια θα επιθυμώ να έχω το ταχύτερο μονοθέσιο. Νομίζω, όμως, πως η FIA δε θα έπρεπε να μας αναγκάζει να αποφασίζουμε ανάμεσα στην υγεία μας και την απόδοση. Αυτή τη στιγμή δεν το αντέχουμε, για αυτό το λόγο συζητήσαμε στη συνάντηση των οδηγών και ζητήσαμε να βρεθεί λύση, δε θέλουμε να χρειαστούμε μπαστούνι όταν φτάσουμε στα 30».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Gasly αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1 από τις αναπηδήσεις.

«Οι καθρέφτες κουνιούνται σαν τρελοί. Οι συχνότητες των δονήσεων εκτοξεύονται και η ορατότητα ελαττώνεται σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένες φορές το μονοθέσιο κουνιέται από μόνο του, απλά επειδή το τιμόνι κουνιέται σε τόσο μεγάλες ταχύτητες. Δεν είναι εύκολο, ελπίζω πως θα το αλλάξουν, αλλά δε νομίζω πως θα συμβεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Τουλάχιστον ας γίνει για την επόμενη χρονιά».

Ο Gasly είναι ένας ακόμα οδηγός που παραπονιέται για τις έντονες αναπηδήσεις και η FIA πιέζεται για να εξετάσει πιθανές λύσεις, ώστε να ελαττωθεί η σωματική καταπόνηση των οδηγών.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Μπορείτε πλέον να ακούσετε όλες τις εκπομπές Slipstream στο Spotify πατώντας εδώ.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles