spot_img

Γιατί έχασε η Ferrari στο Λας Βέγκας

Στις τάξεις της Scuderia Ferrari γνωρίζουν τους λόγους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα στο Λας Βέγκας το περασμένο τριήμερο. 

Έπειτα από 21 αγωνιστικά τριήμερα, η Scuderia Ferrari μετρά μόλις μία νίκη, αυτή στο Grand Prix Σιγκαπούρης. Η ιταλική ομάδα ήταν σε θέση να διπλασιάσει τις νίκες της στη φετινή σεζόν της Formula 1 στο Λας Βέγκας, όμως δεν τα κατάφερε.

Ο Charles Leclerc εκκίνησε από την pole position, ωστόσο τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον νικητή, Max Verstappen. Αυτό δεν χαροποίησε τον Μονεγάσκο, ο οποίος είχε για πρώτη φορά εφέτος την ταχύτητα να κερδίσει Grand Prix στα ίσια.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Λας Βέγκας, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, αναγνώρισε τον τομέα που… χαντάκωσε την ομάδα του.

«Η στιγμή που βγήκε στην πίστα για δεύτερη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για εμάς. Ο Charles είχε μπει για αλλαγή ελαστικών μόλις 4 γύρους νωρίτερα. Ο Charles έκανε καλή δουλειά στον αγώνα. Δεν μου αρέσει όμως να μιλάω με τα “αν” για διαφορετικά σενάρια. Ο Verstappen επωφελήθηκε και είχε μεγάλο πλεονέκτημα γιατί είχε μπει για αλλαγή ελαστικών 10 γύρους νωρίτερα».

Παρά την απώλεια της νίκης, το αποτέλεσμα στο Λας Βέγκας ήταν τεράστιας σημασίας για τη Ferrari. Με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος της σεζόν, βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πίσω από τη Mercedes-AMG στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles