spot_img

Γιατί η Red Bull «ζηλεύει» τη Ferrari

H Red Bull Racing έχει εντοπίσει έναν συγκεκριμένο τομέα στον οποίο υστερεί από τη Scuderia Ferrari και επιθυμεί να βελτιωθεί. 

Από το… πουθενά η Scuderia Ferrari έκανε την έκπληξη και κατάφερε να κερδίσει το Grand Prix Αυστραλίας κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Μπορεί ο Max Verstappen να εγκατέλειψε έπειτα από πρόβλημα στο πίσω δεξί του φρένο, ωστόσο η SF-24 ήταν πολύ ανταγωνιστική και ενδεχομένως το ταχύτερο μονοθέσιο του τριημέρου.

Ο Carlos Sainz με μία επιβλητική εμφάνιση κατέκτησε τη νίκη, ενώ ο Charles Leclerc τερμάτισε δεύτερος για το 1-2 της Ferrari. Έτσι έσπασε το σερί της Red Bull Racing που είχε κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία.

Στις τάξεις της αυστριακής ομάδας επικρατεί προβληματισμός, όχι μόνο για την αιτία εγκατάλειψης του Verstappen αλλά και για την έλλειψη ταχύτητας σε σχέση με τη Ferrari. Ως αποτέλεσμα, στο Μίλτον Κινς έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν και πολλά δεδομένα να αναλύσουν ενόψει του Grand Prix Ιαπωνίας (5-7 Απριλίου).

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αποκάλυψε τον τομέα στον οποίο η ομάδα του υστερεί σε σχέση με τη Ferrari.

«Η φθορά των ελαστικών είναι ένας τομέας στον οποίο η Ferrari είναι πάρα πολύ δυνατή. Δεν είναι σύμπτωση που η Ferrari ήταν πολύ δυνατή και στο Λας Βέγκας. Η φθορά των ελαστικών είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να βελτιωθούμε σε πίστες που ασκούν μεγάλη πίεση στον εμπρός άξονα των μονοθεσίων. Η Ferrari είναι μια δυνατή ομάδα, με ένα δυνατό οδηγικό δίδυμο και ένα καλό μονοθέσιο. Στην Αυστραλία είχαμε κακό αγώνα και το εκμεταλλεύτηκε. Μειώθηκε κατά πολύ η βαθμολογία, όμως απομένουν ακόμη 21 αγώνες για το τέλος της σεζόν. Αδιαμφισβήτητα η Ferrari είχε ένα πολύ δυνατό αγώνα στη Μελβούρνη, οπότε συγχαρητήρια στον Κάρλος για τη νίκη του».

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles