spot_img

Γιατί ο Hamilton υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο;

Ο Toto Wolff αναφέρθηκε στο νέο συμβόλαιο του Lewis Hamilton και γιατί έχει διάρκεια μόλις για ένα αγωνιστικό έτος.

Ο Βρετανός ήταν ο τελευταίος οδηγός που επιβεβαιώθηκε για την αγωνιστική σεζόν. Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε σε μια παράξενη θέση, όντας δίχως συμβόλαιο και το 2021 να έχει μπει για τα καλά. Οι συζητήσεις με την ομάδα άργησαν να ξεκινήσουν και τελικά ολοκληρώθηκαν με την Mercedes να ανακοινώνει την συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα χύθηκε μπόλικο διαδικτυακό μελάνι για τους λόγους που αργούσε η ανανέωση. Από οικονομικές απαιτήσεις, μέχρι και απαιτήσεις σχετικά με teammate στην Mercedes μελλοντικά.

Ο Wolff έρχεται τώρα να εξηγήσει γιατί άργησε να ανανεώσει ο Hamilton το συμβόλαιο με την Mercedes.

Επειδή το αφήσαμε για πολύ αργά μέσα στη σεζόν, θέλαμε να το συζητήσουμε ανάμεσα στους αγώνες του Μπαχρέιν. Μετά ο Lewis δεν ήταν καλά, [έχοντας νοσήσει από Covid-19]. Τελικά, ξεκινήσαμε να συζητάμε για την ανανέωση λίγο πριν τη περίοδο των Χριστουγέννων. Ήταν σημαντικό να ολοκληρωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αμφότεροι συμφωνήσαμε σε συμβόλαιο ενός έτους. Το 2022 έχουμε τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς και θέλουμε να δούμε πώς θα αλλάξει ο κόσμος αλλά και η εταιρεία. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αφήσουμε τις συζητήσεις για το 2022 για αργότερα μέσα στη χρονιά. Υπάρχουν αβεβαιότητες στον κόσμο που επηρεάζουν διάφορους παράγοντες. Η Daimler και η Mercedes είναι σε μια περίοδο μετάλλαξης προς την ηλεκτροκίνηση και αυτό σημαίνει επενδύσεις. Ζούμε μια οικονομική πραγματικότητα, πολύ διαφορετική σε σχέση με πριν λίγα χρόνια. Είμαστε όμως στην ίδια γραμμή με τον Lewis. Δεν είχαμε ποτέ διαφορετικές απόψεις. Νιώσαμε πως έπρεπε να βάλουμε την υπογραφή μας για το 2021 και να βρούμε χρόνο αργότερα στη σεζόν ώστε να συζητήσουμε το μέλλον. Δεν είναι μόνο για το 2022 αλλά και για πιο μετά. Δεν θέλαμε να τα συζητήσουμε αυτά μέσω συζήτησης μπροστά σε μια κάμερα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #37 με τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Στη συνέχεια, ο Wolff αναφέρθηκε στις φήμες τις οποίες κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον Hamilton.

Για συγκεκριμένους όρους που κυκλοφόρησαν στα media, δεν ξέρω από πού κυκλοφόρησαν, αλλά δεν αληθεύουν. Τις διάβασα και μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν υπάρχει κανένας όρος για οδηγό στην ομάδα. Ο Lewis δεν έχει ζητήσει ποτέ ποιος θα είναι δίπλα του τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι καθαρά απόφαση της ομάδας. Άλλη φήμη όπως τα έσοδα του ή ο διαμοιρασμός, η φήμη ήταν αβάσιμη. Δεν ήταν ποτέ μέρος της συζήτησης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μην χάσετε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” #38.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles