spot_img

Επίσημο: Ο Hamilton ανανέωσε με την Mercedes

Ο Lewis Hamilton θα μείνει για ακόμα έναν χρόνο με την ομάδα της Mercedes, όπως έκανε γνωστό -επιτέλους- με ανακοίνωσή της.

Το θέμα της παραμονής του Βρετανού αποτέλεσε ένα από τα θέματα του 2020 αλλά και του 2021. Η πανδημία του Covid-19 σταμάτησε τις αρχικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα όλα τα οικονομικά προβλήματα που έφερε ο Covid-19, άλλαξαν τα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η ανακοίνωση της επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών θα είναι για μόλις 1 χρόνο. Μπαίνοντας λοιπόν στο 2021, ο Hamilton έχει την ευκαιρία να γίνει ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία που έχει 8 Παγκόσμιους Τίτλους. Το 2020 ανέβηκε στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες, ενώ από το 2017 κατέχει το ρεκόρ pole position.

Είμαι ενθουσιασμένος που μπαίνω στην ένατη μου σεζόν στην F1 με την Mercedes. Η ομάδα μας έχει καταφέρει εξαιρετικά κατορθώματα και ανυπομονούμε να χτίσουμε ακόμα περισσότερα μαζί, τόσο εντός αλλά και εκτός πίστας.

Ο CEO και επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, μίλησε για το γεγονός πως ανακοινώθηκε η επέκταση συνεργασίας με τον Hamilton.

Είχαμε πάντα μια κοινή γραμμή με τον Hamilton πως θα συνεχίσουμε μαζί. Η παράξενη χρονιά που είχαμε το 2020 μας έκανε να καθυστερήσουμε τη διαδικασία αυτή. Μαζί, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την αγωνιστική μας σχέση για ακόμα έναν χρόνο. Παράλληλα, θα ξεκινήσουμε και το  μακροχρόνιο πρότζεκτ να κάνουμε το επόμενο βήμα στην διαφορετικότητα μέσα στο σπορ μας.

Η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών για το 2021 δεν σημαίνει απαραίτητα πως το συμβόλαιο είναι μονοετές. Η Mercedes δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Όμως, πολύ σημαντικό αποτελεί το γεγονός πως οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν ένα ίδρυμα ειδικά αφιερωμένο στην διαφορετικότητα μέσα στην F1.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #37 με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Το 2020 αποτέλεσε μια σεζόν εσωτερικών πολιτικών αλλαγών μέσα στην Mercedes. Όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα, ο Toto Wolff ανανέωσε για τα επόμενα 3 χρόνια ως επικεφαλής. Όμως η είδηση είναι πως αυξάνει το μετοχικό του μερίδιο στο 33%. Το μερίδιο της Mercedes μειώνεται στο 33%, ενώ η Ineos παίρνει το τελευταίο 1/3 της ομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2021 μπήκε και ο Βρετανός δεν είχε ανανεώσει ακόμα. Οι φήμες που ακούστηκαν ήταν πάρα πολλές, όμως η ιστορία είχε τελικά αίσιο τέλος για τις δύο πλευρές.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles