spot_img

Γιατί ο Leclerc άλλαξε νοοτροπία φέτος;

Ο Charles Leclerc παραδέχεται πως άλλαξε η νοοτροπία του συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, καθώς προετοιμάζεται για μία πιθανή διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Οδηγών.

Η Ferrari έκανε δυναμικό ξεκίνημα στη νέα εποχή της Formula 1, με τον Charles Leclerc να κατακτά δύο pole positions και ισάριθμες νίκες. Μετά το GP Αυστραλίας, ο Μονεγάσκος προηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών. Η άνοδος της ιταλικής ομάδας έχει οδηγήσει τον Charles Leclerc στο να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισής του τη φετινή σεζόν. Παρόλο που διεκδικούσε τίτλους και στις μικρότερες κατηγορίες, ο οδηγός της Ferrari κατανοεί πως η μάχη για το Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι πολύ διαφορετική.

Διαβάστε επίσης: GP Αυστραλίας – Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι;

Μιλώντας στα media μετά το GP Αυστραλίας, μεταξύ άλλων και την ιστοσελίδα RacingNews365.com, ο Leclerc είπε τα παρακάτω:

Έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση στις μικρές κατηγορίες, όμως το να βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση στη Formula 1 σημαίνει πολλά. Ειδικότερα μετά τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικότερα με μία ομάδα σαν τη Ferrari, αισθάνομαι λοιπόν απίστευτα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Charles Leclerc ξεκαθάρισε πώς είναι η αίσθηση του να διεκδικεί συνεχώς νίκες στη Formula 1:

Προφανώς και η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό συμβαίνει διότι γνωρίζω πως έχω στη διάθεσή μου ένα μονοθέσιο ικανό να κερδίζει. Δεν χρειάζεται να κάνω υπερβάσεις, ή κάτι ξεχωριστό και καταπληκτικό για να κερδίσω μία ή δύο θέσεις. Γνωρίζω τι είναι ικανό να κάνει το μονοθέσιο και απλά πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, επομένως η νοοτροπία είναι λίγο διαφορετική τη φετινή σεζόν.

Photo: Scuderia Ferrari

Τέλος, ο Μονεγάσκος εξέφρασε και την ανησυχία του για το αν μπορεί η Red Bull Racing να ξεπεράσει τη Ferrari μέσω της εξέλιξης στη διάρκεια της χρονιάς:

Το να μείνουμε κοντά στη Red Bull στον τομέα της εξέλιξης θα είναι δύσκολο. Όμως η ίδια ομάδα που έφτιαξε αυτό το μονοθέσιο θα δουλέψει πάνω στην εξέλιξη τη φετινή σεζόν, συνεπώς είμαι αισιόδοξος. Δεν υπάρχει λόγος για εμάς να είμαστε πιο πίσω, καθώς έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, ή μάλλον οι άνθρωποι στο Maranello έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά με το μονοθέσιο που έφτιαξαν φέτος. Υπάρχουν κάποιες αναβαθμίσεις που περιμένουμε και πιστεύω πως θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα εστίαζα τόσο πολύ στους υπόλοιπους, νομίζω πως πρέπει να δώσουμε βάση στη δική μας προσπάθεια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Charles Leclerc απολαμβάνει διαφορά 34 πόντων από τον George Russell στο Πρωτάθλημα Οδηγών, με τη Ferrari να βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, έχοντας πίσω της τη Mercedes κατά 39 πόντους.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles