spot_img

GP Αυστραλίας FP2: Πετάει ο Hamilton, από κοντά η Ferrari

O Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ρίχνοντας μισό δευτερόλεπτο στον ανταγωνισμό.

Ο Βρετανός 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε το 1:23.620 και έσπασε τα χρονόμετρα στην πίστα της Μελβούρνης. Ο χρόνος του Hamilton ήταν κατά 0.5 ταχύτερος από αυτόν της 2ης θέσης που κατέλαβε ο Sebastian Vettel. O Γερμανός βελτίωσε τον ρυθμό του στο FP2 και συνολικά έδειξε καλύτερο πρόσωπο με χρόνο στο 1:24.167. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Valteri Bottas με την δεύτερη Mercedes, δείχνοντας πως δεν έχει βρει ακόμη τον απόλυτο ρυθμό.

Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 4η θέση στο 1:24.525 με τις δύο Red Bull να κλείνουν την πρώτη 6άδα. Οι δύο «ταύροι» αντιμετώπισαν προβλήματα με το setup στο FP2, με τους χρόνους τους να μην είναι αντιπροσωπευτικοί.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Sainz, Grosjean, Hulkenberg και Kvyat.

Στο FP2 οι ομάδες δοκίμασαν και μεγάλα stint, ώστε να μπορέσουν να δουν τον ρυθμό αγώνα. Σημαντικά βελτιωμένη έδειξε και η McLaren Honda, με τον Alonso στην 12η θέση, όμως ο αγώνας προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολος.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, ο Jolyon Palmer έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή της πίστας, έπεσε στον τοίχο και έχασε το υπόλοιπο της διαδικασίας. Λίγο αργότερα, ο Felipe Massa είδε την Williams του να ακινητοποιείται στην στροφή 9, καθώς είχε κολλήσει η «Νεκρά» στο κιβώτιο του. Οι έξοδοι δεν έλειψαν, με τον Ericsson να χάνει τον έλεγχο της Sauber του και να καταλήγει στην αμμοπαγίδα με το VSC να κάνει την εμφάνισή του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles