spot_img

GP Αυστραλίας QP: Απόλυτο αφεντικό ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά παίρνοντας τη 4η συνεχόμενη pole position στην Αυστραλία και 62η στη καριέρα του.

Ο Βρετανός φαινόταν ανίκητος στις κατατακτήριες δοκιμές και με ένα εκπληκτικό χρόνο στο τέλος του Q3 με το 1:22.188 βρέθηκε σε θέση ισχύος για το αυριανό GP. Στη δεύτερη θέση, θα δει τη Ferrari του Sebastian Vettel, ο οποίος έσπασε τη κυριαρχία των Mercedes και μπορεί αύριο να είναι απειλή για τη νίκη.

Στη δεύτερη σειρά του grid θα δούμε τον Valteri Bottas ο οποίος είχε μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα του με τα ασημί βέλη, ενώ δίπλα του θα εκκινήσει ο Kimi Raikkonen με την έτερη Ferrari.

Απογοητευτικές οι Red Bull, με τον Daniel Ricciardo να έχει έξοδο και να καταλήγει στον τοίχο.

Το Q1 ξεκίνησε με τον Stoffel Vandoorne να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ροή καυσίμου και να μην μπορεί να σημειώσει κάποιο χρόνο. Οι δύο Ferrari βγήκαν με την Super Soft γόμα ελαστικών, ενώ οι Mercedes με την Ultra Soft, με τα παιχνίδια στρατηγικής να κάνουν την εμφάνισή τους νωρίς.

Ο Lance Stroll βγήκε στη πίστα μετά από το ατύχημα που είχε στο FP3, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ρυθμό παρά τους δύο γρήγορους γύρους που έκανε. Ο Vandoorne  δεν είχε τη τύχη με το μέρος του, καθώς έμεινε κι εκείνος εκτός συνέχειας, παρά τη βελτίωση της McLaren.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Giovinazzi, Magnussen, Vandoorne, Stroll και ο απογοητευτικός Jolyon Palmer.

Στο Q2 οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν αμέσως στη πίστα, καθώς το ενδεχόμενο βροχής.

Οι δύο Mercedes χώρισαν τη στρατηγική, με τον Bottas να βγαίνει με φρέσκο σετ Ultra Soft, ενώ ο Hamilton με χρησιμοποιημένο σετ. Την ίδια τακτική με τον Βρετανό ακολούθησε αρχικά ο Verstappen, όμως ο χρόνος του δεν ήταν ικανοποιητικός.

Οι δύο Ferrari με την Ultra Soft έφτασαν πολύ κοντά στις Mercedes, με τον Raikkonen μόλις 0.161 πίσω από τον Bottas που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με το 1:23.215.

Οι οδηγοί βγήκαν την τελευταία τους προσπάθεια, με την αγωνία να κορυφώνεται. Η πίστα φάνηκε να βελτιώνεται όσον αναφορά την πρόσφυση στα τελικά στάδια της διαδικασίας και όλοι οι οδηγοί βελτίωσαν. Έκπληξη ο αποκλεισμός του Hulkenberg που είχε δείξει καλά δείγματα ταχύτητας από το Σάββατο το πρωί.

Τελικά εκτός του Q3 έμειναν οι Perez, Hulkenberg, Alonso, Ocon και Ericsson.

Με το που ξεκίνησε το Q3, ο Bottas βγήκε πρώτος στη πίστα, με τους Vettel, Hamilton και Raikkonen να ακολουθούν.

Η μάχη της pole αποδείχθηκε εντυπωσιακή το λιγότερο, με τον Bottas να γράφει πρώτος χρόνο στο 1:22.798, με τον Sebastian Vettel να βελτιώνει κατά 0.002, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της Ferrari.

Όμως, ο Hamilton που ερχόταν από πίσω έσπασε τα χρονόμετρα και με το εντυπωσιακό 1:22.496, ανέβηκε στη 1η θέση 0.300 από τον Γερμανό της Ferrari. Ο Raikkonen ήταν πολύ πιο πίσω μετά από λάθος στον γύρο του.

Σε εκείνο το σημείο, ο Daniel Riccardo είχε έξοδο στη στροφή 14 χάνοντας το πίσω μέρος του μονοθεσίου του, τελειώνοντας όποια ελπίδα είχε για κάποιο καλό πλασάρισμα.

Μετά την κόκκινη σημαία, οι οδηγοί βγήκαν τελευταία στιγμή με τον Bottas να βελτιώνει τον ταχύτερο χρόνο περνώντας προσωρινά πρώτος.

Όμως ο Hamilton είχε και πάλι την απάντηση και με ένα ταχύτατο 1:22.188 επιβεβαίωσε ποιος είναι το αφεντικό στην Μελβούρνη πανηγυρίζοντας την 62η pole position .

Ο Sebastian Vettel κατάφερε να βρεθεί στην 2η θέση χωρίζοντας τις δύο Mercedes και δίνοντας επιπλέον ενδιαφέρον στον αγώνα.

Τη 10άδα πίσω από τις Mercedes και Ferrari συμπλήρωσαν οι Verstappen, Grosjean, Massa, Sainz, Kvyat και ο Daniel Ricciardo που δεν συμπλήρωσε χρόνο.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles