spot_img

GP Αυστρίας FP1: Ο Hamilton έκανε την αρχή – Από κοντά ο Verstappen

O Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το Αυστριακό GP, με τον Max Verstappen να ακολουθεί για την Red Bull.

O Βρετανός, έγραψε το 1:05.875 με την soft γόμα ελαστικών στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, που τον έφερε στην κορυφή. Μάλιστα, ήταν ο μόνος που έκανε ταχύτερο γύρο με την πιο αργή γόμα και ο μόνος που κατέβηκε το 1:06. Στην θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen, ο οποίος έβαλε αργά την super-soft γόμα και μπήκε ανάμεσα στα δύο ασημί μονοθέσια. Στην 3η θέση, ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas, σε μια θετική περίοδο για την Mercedes.

Ο Sebastian Vettel ήταν μόλις 4ος για την Ferrari, ενώ ο Raikkonen ήταν στην θέση. Θετική εμφάνιση για την McLaren, με τον Vandoorne στην 7η θέση και τον Alonso στην .

Με την έναρξη του FP1, o Sergey Sirotkin ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα. Ο Ρώσος, αντικατέστησε τον Nico Hulkenberg για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Μαζί του ακολούθησαν οι περισσότεροι οδηγοί για τους καθιερωμένους installation laps.

Ο καιρός έκανε το χατίρι στις ομάδες, παρά τις όποιες προβλέψεις για βροχή, με την θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς, ενώ στην άσφαλτο είχαμε 33.

Ο Max Verstappen ήταν ο πρώτος οδηγός που συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Ολλανδός βγήκε με την soft γόμα ελαστικών και έγραψε ταχύτερο γύρο στο 1:08.429. Ο Stroll και ο Ocon ήταν οι επόμενοι οδηγοί που έγραψαν χρονομετρημένη προσπάθεια μετά από αρκετή ώρα. Ο Καναδός ήταν με την super-soft, ενώ ο Γάλλος με την ulta-soft.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να γράφουν γρήγορους γύρους, όμως κανένας δεν κατάφερε να περάσει τον Verstappen.

Όμως, οι δύο Mercedes άρχισαν να ζεσταίνονται, με τον Bottas να να περνά στην 1η θέση προσωρινά, αλλά ο Lewis Hamilton έγραψε το 1:07.469 και έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία. Τα δύο ασημί μονοθέσια, είχαν την ultra-soft γόμα ελαστικών. Την ίδια ώρα, οι δύο Ferrari είχαν προβλήματα στην στροφή 1, με τους δύο οδηγούς της να χάνουν τον έλεγχο.

Ο Bottas βελτίωσε στο 1:06.845, με τον Hamilton να είναι μόλις 0.112s πιο αργός, ενώ και ο Verstappen βελτίωσε για να ανέβει 3ος, συνεχίζοντας με την soft γόμα. Μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα στην πίστα και να φτάσουμε στο μέσον της διαδικασίας, ο Lewis Hamilton πέρασε στην 1η θέση με χρόνο 1:06.526, ενώ στην 2η θέση και 0.3s πίσω του, ήταν ο Sebastian Vettel με την super-soft γόμα.

Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, οι ομάδες έκαναν τροποποιήσεις στο set-up των μονοθεσίων, με στόχο το κατάλληλο στήσιμο. Η πρόσφυση στην πίστα έγινε πολύ καλύτερη και θα συνεχίσει να βελτιώνεται, εφόσον δεν βρέξει. Όλοι οι οδηγοί είχαν πολλά καύσιμα και διαφορετικά μεταξύ τους και είναι αρκετά δύσκολο να κρίνουμε από τώρα την δυναμικότητα των ομάδων.

Οι δύο Mercedes ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική, με τον Bottas να βγαίνει με την super-soft γόμα και τον Hamilton με την soft. Ο Φινλανδός πέρασε αρχικά στην 1η θέση, όμως ο teammate του με πιο αργή γόμα έγραψε χρόνο στο 1:05.975. O χρόνος του ήταν 0.370s ταχύτερος από τον Bottas, ενώ ο Vettel με την Ferrari ήταν 0.1s πιο πίσω. Οι δυο τους με την super-soft και ο Hamilton με την soft.

Εντυπωσιακός ήταν ο Stoffel Vandoorne, ο οποίος ήταν στην 6η θέση με την ultra-soft γόμα, μόλις 1.3s πιο αργός από τον οδηγό της Mercedes. Ο teammate του, Fernando Alonso ήταν στην 9η θέση, σε μια καλή πρώτη περίοδο για την McLaren. O Verstappen έβαλε επιτέλους μια super-soft γόμα και ανέβηκε αμέσως στην 3η θέση, δείχνοντας πως η Red Bull είναι δυνατή εντός έδρας. Μάλιστα, ο Ολλανδός βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην θέση, εκτοπίζοντας τον Bottas.

Πολλοί οδηγοί στο τέλος, έβαλαν πολλά καύσιμα και έκαναν προσομοιώσεις αγώνα. Ο Verstappen δεν βελτίωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Lewis Hamilton να ολοκληρώνει το FP1 στην κορυφή.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles