spot_img

GP Αυστρίας QP: Μεγάλη pole για τον Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών στο GP Αυστρίας και είναι σε θέση ισχύος για τον αυριανό αγώνα.

Ο Φινλανδός έγραψε έναν φανταστικό χρόνο στη πρώτη του προσπάθεια στο 1:04.251 και αυτό είναι το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως στη θέση θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel με την Ferrari, ο οποίος ήταν λίγο πιο αργός. Στην θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton, όμως η ποινή 5 θέσεων που έχει τον στέλνει στην για τον αυριανό αγώνα.

Έτσι στην θα εκκινήσει ο Raikkonen, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν. Best of the rest o Grosjean, ο οποίος είχε και πρόβλημα στη τελευταία του προσπάθεια.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και παρά την συννεφιά η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 29 βαθμούς, ενώ στο οδόστρωμα στους 45.

Το Q1 ξεκίνησε με τις δύο Sauber να βγαίνουν πρώτες στην πίστα. Τα δύο μπλε μονοθέσια είναι από τα φαβορί να αποκλειστούν από τη πρώτη διαδικασία.

Οι δύο Haas είχαν τις δύο πρώτες θέσεις με τον Magnussen να είναι 1ος, με τις δύο Ferrari να επιλέγουν διαφορετική στρατηγική και να μπαίνουν με την super-soft γόμα. Η Mercedes από τη μεριά της, έβαλε την ultra-soft στον Hamilton και την super-soft στον Bottas.

O Hamilton ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο στο 1:05.238, ενώ στη συνέχεια βελτίωσε στο 1:05.064, με τον Vettel 0.5s πίσω και τον Bottas στην 3η θέση, με 0.6s διαφορά.

Τα λεπτά περνούσαν και στην επικίνδυνη ζώνη με 3 λεπτά να απομένουν είχαμε τους Sainz, Palmer, Stroll, Wehrlein και Ericsson.

O Sainz έγραψε έναν πολύ δυνατό χρόνο και ανέβηκε προσωρινά 3ος, με τον Raikkonen να βάζει την ultra-soft και ανέβηκε 2ος. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με πολλούς οδηγούς να αρχίζουν να πιέζουν στο όριο και να βελτιώνουν τους χρόνους τους.

Ο Vandoorne τα κατάφερε τελευταία στιγμή να μπει 15ος, ενώ οι Williams ήταν απογοητευτικές και έμειναν πολύ πίσω.

Από το Q1, αποκλείστηκαν οι Palmer, Massa, Stroll, Ericsson και Wehrlein.

O Hamilton ήταν ο πρώτος που βγήκε με την super-soft γόμα ελαστικών, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους. Ο Vettel βγήκε με την ultra-soft όπως και οι Bottas και Raikkonen.

O Βρετανός έκανε έναν απίστευτο χρόνο στο 1:04.800 και ήταν ο πρώτος που κατέβηκε το 1:05. Ο Vettel πίσω του με την πιο γρήγορη γόμα ήταν πιο αργός κατά 0.023s και ερχόταν ο Bottas.

O Φινλανδός ήταν πολύ γρήγορος και με το 1:04.640 ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Raikkonen δεν κατέβηκε το 1:05, με τον Verstappen να μπαίνει ανάμεσα στα κόκκινα μονοθέσια. Πολύ δυνατός ήταν και ο Grosjean, ο οποίος έκανε χρόνο ταχύτερο από τον Ricciardo.

Φανταστικό χρόνο έκανε ο Fernando Alonso, o οποίος ήταν στη 10η θέση και με χρόνο λιγότερο από 1s πιο αργό από τον Bottas.

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν και πάλι στην πίστα εκτός των Verstappen και Raikkonen. O Vettel ανέβηκε στην 2η θέση, όμως ο Bottas βελτίωσε στο 1:04.316.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικά, με όλους τους οδηγούς να βελτιώνουν τα περάσματά τους. Οι δύο Force India μπήκαν στη 10άδα, έκαναν την έκπληξη και ανάμεσά τους ήταν ο Sainz.

Οι δύο McLaren πίεσαν στο όριο, αλλά για μερικά χιλιοστά δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q3, με τον Hulkenberg να μένει 11ος και λίγο εκτός συνέχειας.

Από το Q2, αποκλείστηκαν οι Hulkenberg, Alonso, Vandoorne, Kvyat και ο Magnussen που είχε αστοχία ανάρτησης.

Με την έναρξη του Q3, οι δύο Red Bull και οι δύο Mercedes βγήκαν πρώτοι στη πίστα και ακολουθούσαν οι δύο Ferrari.

O Bottas ήταν φανταστικός και έγραψε το 1:04.251 και έκανε έναν φανταστικό χρόνο. Ο Hamilton ήταν πιο αργός από τον ίδιο, ενώ ο Vettel ήρθε να γράψει χρόνο 0.042s πιο αργό από τον Φινλανδό και να ανέβει στην θέση, ανάμεσα στα ασημί μονοθέσια. Την πρώτη μάχη την κέρδισε ο Bottas και η συνέχεια θα ήταν συναρπαστική.

Οι δύο Red Bull ακολουθούσαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Ricciardo μπροστά, ενώ ο Grosjean ήταν ο best of the rest στην θέση.

Ο Hamilton ήταν ο πρώτος που θα συμπλήρωνε χρόνο, όμως ένα λάθος στη πρώτη στροφή τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον γύρο του και αύριο θα εκκινήσει τον αγώνα από την θέση.

Η διαδικασία τελείωσε πρόωρα, καθώς ο Grosjean σταμάτησε στην έξοδο της στροφής 3 και κανένας δεν μπορούσε να κάνει καλύτερο χρόνο. Επιπλέον και ο Vettel είχε τo ίδιο θέμα με τον Hamilton, ενώ ο Verstappen να έχει έξοδο στη στροφή 7 και 8.

Έτσι, ο Valtteri Bottas πήρε μια μεγάλη pole position και αύριο θα εκκινήσει από την θέση με τον Sebastian Vettel δίπλα του.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles