spot_img

GP Αυστρίας FP3: Η αντεπίθεση του Seb

O Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Αυστρία και δείχνει έτοιμος για τις κατατακτήριες.

Ο Γερμανός ήταν ορεξάτος από νωρίς και με ταχύτερο γύρο στο 1:05.092 πήρε την πρωτιά πριν τις κατατακτήριες. Ο χρόνος του αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας και 0.269s ταχύτερος του Lewis Hamilton ο οποίος βρέθηκε στη 2η θέση. Ο Βρετανός είχε περίεργη διαδικασία, καθώς είχε και αστοχία φρένων. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas.

To FP3 ξεκίνησε με τις δύο Haas να είναι τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα. Οι ομάδες ήθελαν στη διαδικασία αυτή, να μεγιστοποιήσουν τα δεδομένα που είχαν για να ετοιμαστούν κατάλληλα για τις κατατακτήριες.

Πολλοί οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους, με τις δύο Red Bull να πατάνε από νωρίς το γκάζι και να γράφουν γρήγορους χρόνους στο χαμηλό 1:06. Ο Carlos Sainz αντιμετώπισε πρόβλημα και σταμάτησε ανάμεσα στη στροφή 1 και 2, με τους ανθρώπους της πίστας να τον απομακρύνουν. Ευτυχώς, δεν είχαμε κόκκινη σημαία και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Οι δύο Mercedes και οι δύο Ferrari βγήκαν λίγο αργότερα στην πίστα για τους γρήγορους γύρους τους. Όλοι, όπως φάνηκε σε εκείνο το σημείο, είχαν αρκετά καύσιμα μιας και οι χρόνοι τους ήταν παραπλήσιοι με χθες.

Τελικά, μετά από αρκετούς γύρους και με 30 λεπτά να έχουν συμπληρωθεί, ο Sebastian Vettel ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Γερμανός έγραψε το 1:05.384 και ήταν ο ταχύτερος γύρος που είχαμε μέχρι εκείνο το σημείο. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas, με τον Hamilton 0.6s πιο πίσω, με την Mercedes να μην δείχνει να έχει τώρα τον ρυθμό που είχε χθες.

Στα τελευταία 20 λεπτά, αποφάσισαν οι ομάδες να πιέσουν και με φρέσκο σετ ultra-soft βγήκαν στη πίστα για να κάνουν τις τελευταίες προσομοιώσεις κατατακτηρίων.

Ο Vettel δεν βελτίωσε τον γρήγορο γύρο του στην πρώτη του προσπάθεια με το νέο σετ. Όμως, αυτός που βελτίωσε ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος έγραψε το 1:05.361 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Bottas δεν κατάφερε να φτάσει κοντά του λιγότερο από 0.2s, με τον Vettel να ξεκινά νέο γρήγορο γύρο.

Πράγματι, ο Γερμανός ήταν εντυπωσιακός και με 3 ταχύτερα σέκτορ έγραψε το 1:05.092 και ανέβηκε στην 1η θέση με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Ο Raikkonen ήταν στην 4η θέση, ενώ οι δύο Red Bull ακολουθούσαν στις θέσεις 5 και 6. Εντυπωσιακές οι δύο Haas, οι οποίες ήταν στις θέσεις 7 και 8, δείχνοντας σημάδια προόδου.

Με περίπου 10 λεπτά για την ολοκλήρωση του FP3, ο Hamilton στα φρένα για την στροφή 3, είδε το εμπρός δεξί φρένο να αστοχεί και να φεύγει ευθεία. Με εντυπωσιακό τρόπο όμως, ο Βρετανός κατάφερε να σώσει το μονοθέσιο και να επιστρέψει στα pit.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας κανένας δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, με τον SebastianVettel να ολοκληρώνει στην και έπονται οι κατατακτήριες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles