spot_img

GP Αγίου Μαρίνου QP: Επίδειξη δύναμης από τον Vinales

Ο Maverick Vinales ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές στο Misano και αύριο θα εκκινήσει τον αγώνα από θέση ισχύος.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, ήταν καταπληκτικός στο Q2 και στην τελευταία του προσπάθεια κατάφερε και πήρε την pole position. O χρόνος του Vinales ήταν στο 1:32.439 και δεν τον απείλησε κανένας. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Andrea Dovizioso με την Ducati, δείχνοντας πως θέλει τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα του. Ο Marc Marquez συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης, όμως στον τελευταίο γρήγορο γύρο του είχε πτώση και δεν μπόρεσε να δείξει τη πραγματική του δύναμη.

Πολύ καλές κατατακτήριες δοκιμές για τον Cal Crutchlow, o οποίος κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση, με τον Jorge Lorenzo στην 5η θέση.

Μεγάλη και εμφανής ήταν η απουσία του Valentino Rossi, ο οποίος πέραν από τους οπαδούς, σίγουρα έλειψε και στους αναβάτες.

To Q1 μπορεί να μην είχε κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά πολλοί αναβάτες ήταν εκείνοι που ήθελαν να πάρουν τη πρόκριση για το Q2. O Jack Miller είχε γράψει τον 2ο ταχύτερο χρόνο, όμως παραβίασε τα όρια της πίστας και ο ταχύτερος χρόνος του ακυρώθηκε. Όμως και ο Folger που είχε τον ταχύτερο χρόνο του Q1 παραβίασε τα όρια της πίστας και έπεσε πολύ πίσω.

Έτσι, μετά από ένα ανατρεπτικό Q1, στο Q2 προκρίθηκαν οι Alvaro Bautista και Karel Abraham.

Στο Q2, οι αναβάτες βγήκαν για τους πρώτους γρήγορους γύρους τους, με μερικούς να επιλέγουν να πιέσουν στον δεύτερο ή στον τρίτο. Οι Lorenzo, Pedrosa και Vinales να εναλλάσσονται στην 1η θέση. Όμως, ο Marquez ήξερε που να πιέσει και με το 1:32.636 ανέβηκε στν 1η θέση με 8 λεπτά να απομένουν.

Ο Vinales κατάφερε να βρεθεί 0.016s πίσω από τον συμπατριώτη του, με τον Lorenzo λίγο αργότερα να ανεβαίνει στην 3η θέση με την Ducati.

Όμως, είχε έρθει η ώρα για τα τελευταία περάσματα όλων, με νέα φρέσκα ελαστικά.

Ο Dovizioso έργαψε έναν εξαιρετικό χρόνο και με το 1:32.616 ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Marquez ήταν σε ταχύτατο χρόνο, όμως είχε πτώση στην στροφή 12 και έχασε κάθε ελπίδα για την pole. Όμως, ο Vinales ήταν αυτός που δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha ήταν ταχύτατος και έγραψε το 1:32.439 και πήρε μια μεγάλη pole position στις εξαιρετικές δοκιμές για την Yamaha στο Misano. O Dovi βελτίωσε στο τελευταίο του πέρασμα, όμως έμεινε στην 2η θέση, με τον Marquez να κλείνει την πρώτη σειρά.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles