spot_img

GP Αγίου Μαρίνου Race: Απόλυτη κυριαρχία Marquez στο Misano

Ο Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα στον Άγιο Μαρίνο, παίρνοντας τη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα αλλά στην ισοβαθμία.

O Ισπανός αναβάτης της Honda ήταν εξαιρετικός, με εκπληκτική και τακτική οδήγηση και κέρδισε έναν άκρως σημαντικό αγώνα για το πρωτάθλημα, με προσπέρασμα νίκης στον τελευταίο γύρο. Με αυτή την εξέλιξη, είναι στους 199 βαθμούς στην 1η θέση, όσους έχει και ο Dovizioso.

Ο Danilo Petrucci βρέθηκε στην 2η θέση, κάνοντας έναν απίστευτο αγώνα όντας για το μεγαλύτερο μέρος του στην πρωτοπορία, αλλά για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να κερδίσει. Ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών σε έναν καλό αγώνα χωρίς ρίσκο για τον ίδιο.

Ο Maverick Vinales ήταν στην 4η θέση ως η καλύτερη Yamaha, με την απουσία του Valentino Rossi να είναι μεγάλη, τόσο αγωνιστικά, τόσο και εξωαγωνιστικά.

Στην εκκίνηση, ο Dovizioso έκανε πολύ καλή εκκίνηση, ο Marquez ακόμα καλύτερη, όμως την τέλεια πραγματοποίησε ο Lorenzo, ο οποίος πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από νωρίς. Ο Vinales δεν έκανε καλό πέταγμα και έμεινε στην 4η θέση. Ο Abraham ήταν η πρώτη πτώση του αγώνα, μόλις στην 3η στροφή.

Οι τρεις πρώτοι άνοιξαν αμέσως τη διαφορά, με τον Lorenzo να έχει διαφορά 1.4s, κάνοντας ταυτόχρονα και ταχύτερο γύρο. Ο Petrucci είχε κάνει ένα φανταστικό ξεκίνημα, περνώντας τον Vinales για την 4η θέση. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha δέχθηκε πίεση από τους Crutchlow & Miller που είχαν κολλήσει πίσω του.

Κάκιστο αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο για τον Pedrosa, ο οποίος είχε πέσει στην 21η θέση.

Ο Petrucci ήταν σε φοβερό ρυθμό και πέρασε τον Dovi για την 3η θέση, ενώ στον επόμενο γύρο προσπέρασε και τον Marquez για την 2η θέση. Η τύχη του όμως, τον βοήθησε ακόμα περισσότερο.

Στον 6ο γύρο, ο Lorenzo είχε την κακή του στιγμή, έχασε τον έλεγχο της GP17 που τον πέταξε στον αέρα και ταυτόχρονα εκτός αγώνα. Παρόμοια τύχη είχε και ο Crutchlow, ο οποίος έπεσε στη στροφή 3. Με αυτόν τον τρόπο, ο Petrucci βρέθηκε στη κορυφή, με τον Marquez κολλημένο πίσω του και τον Dovizioso ακριβώς πίσω.

Οι επόμενοι γύροι ήταν πολύ σημαντικοί, καθώς είχαμε αγώνα και στα pit, μιας και όλες οι ομάδες είχαν αρχίσει να ετοιμάζουν τις μοτοσυκλέτες για στεγνό οδόστρωμα. Όμως, οι συνθήκες της πίστας δεν έμοιαζαν, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα πως θα γίνουν καλύτερες.

Οι γύροι περνούσαν και οι τρεις πρωτοπόροι είχαν ξεφύγει για τα καλά από τον Vinales που κρατούσε με νύχια και με δόντια τον Miller πίσω του. Η διαφορά ήταν κάτω από τα 2s μεταξύ 1ης και 3ης θέσης. Κανένας από τους τρεις όμως δεν έκανε κάποια επίθεση και πλέον είχαμε 10 γύρους για το τέλος.

Ο Crutchlow που είχε πτώση, είχε συνεχίσει τον αγώνα και κατάφερε να προσπεράσει τον Pedrsoa για την 15η θέση, με τον Ισπανό να έχει έναν εφιαλτικό αγώνα.

Ο Petrucci ήξερε πως έπρεπε να κάνει τα πάντα για να κερδίσει και ξεκίνησε να πιέζει κάνοντας τον ταχύτερο γύρο με 8 να απομένουν για το τέλος. Όμως, ο Marquez δεν τον άφησε έτσι και απάντησε αμέσως, με τους δύο να ανοίγουν τη διαφορά από τον Dovi.

Οι παλμοί είχαν ανέβει και η μάχη για τη νίκη είχε ανάψει για τα καλά. Ο Petrucci κυνηγούσε την πρώτη του νίκη και ο Marquez την 4η φετινή. Με 3 γύρους για το τέλος του αγώνα, ο Marquez είχε φτάσει ακριβώς πίσω του.

Ο Ισπανός ετοίμαζε την επίθεσή του, ήταν καλύτερος στα φρένα και το παιχνίδι ψυχολογίας είχε φτάσει στα όρια του.

Στον τελευταίο γύρο, οι δυο τους πέρασαν τη γραμμή δίπλα δίπλα, με τον Marquez να φρενάρει καλύτερα και στην εσωτερική και πέρασε στην 1η θέση στον αγώνα. Ο Petrucci, απάντησε αμέσως αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να καταφέρει να ξαναπεράσει μπροστά.

Ο τελευταίος γύρος ήταν τρομερός, με τον Marquez να περνά τη γραμμή τερματισμού στην 1η θέση κάνοντας και ταχύτερο γύρο και πήρε μια φανταστική νίκη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φανταστικό αγώνα από τον Petrucci που ήταν έναν γύρο μακριά από τη νίκη.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles