spot_img

GP Άιφελ FP1: Δεν έγινε τίποτα

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP Άιφελ δεν διεξήχθη ποτέ στη πίστα του Nurburgring, με την ομίχλη να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής.

Ο καιρός στα δάση του Άιφελ είναι πάντα απρόβλεπτος αυτή την εποχή. Σήμερα επιβεβαίωσε τη φήμη της η περιοχή, με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών να μην πραγματοποιείται ποτέ. Οι ομάδες και οι οδηγοί δεν ήθελαν να ξυπνήσουν σε αυτό το τοπίο, όπου δεν επέτρεψε ούτε έναν γύρο στη πίστα.

Η ομίχλη ήταν τέτοια ώστε η ορατότητα να είναι άκρως περιορισμένη. Αυτό δεν επέτρεπε στο ιατρικό ελικόπτερο να μπορέσει να απογειωθεί και να φτάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οι συνθήκες στην πίστα ήταν απλές βρόχινες, όμως όπως ανακοίνωσε και ο Διευθυντής του αγώνα, Michael Massi, η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αυτή η εξέλιξη αφήνει το FP2 του GP Άιφελ αργότερα μέσα στη μέρα σε αμφίβολο. Αν ο καιρός συνεχίσει να είναι ο ίδιος, δεν αποκλείεται να πάμε στο Σάββατο δίχως ούτε έναν γύρο στη πίστα. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τις ομάδες, οι οποίες πάνε ένα ταξίδι στο άγνωστο δίχως να έχουν στήσει τα μονοθέσιά τους.

Μεγάλοι άτυχοι της κατάστασης ήταν επίσης οι Mick Schumacher και Callum Ilott. Οι δύο οδηγοί της Ακαδημίας της Ferrari θα δοκίμαζαν με τις Alfa Romeo και Haas. Όμως ο καιρός είχε διαφορετική άποψη.

Στη 13:00 ώρα Ελλάδος, το Race Control ανακοίνωσε πως το FP1 του GP Άιφελ δεν θα διεξαχθεί, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το FP2 είναι προγραμματισμένο για τις 16:00μμ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles