spot_img

GP Γαλλίας FP1&2: Προβάδισμα για Miller και Ducati

Ο Jack Miller ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας στη πίστα του Le Mans για το GP Γαλλίας, με τις συνθήκες να είναι άκρως απαιτητικές για τους αναβάτες.

Το πρωινό σκέλος το δοκιμών έγινε υπό βρόχινες καιρικές συνθήκες. Οι χρόνοι ήταν αρκετά υψηλοί, με τον Bradley Smith να είναι ο ταχύτερος. Η Aprilia κατάφερε έστω και με αυτό τον τρόπο να είναι στη κορυφή της κατάταξης.

Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οι συνθήκες ήταν αρκετά καλύτερες. Οι αναβάτες από ένα σημείο και μετά έβαλαν slick ελαστικά ώστε να γράψουν ανταγωνιστικά περάσματα. Όλοι ήθελαν να είναι αρκετά ψηλά στη κατάταξη, καθώς μπορεί να αποδειχθούν σημαντικοί γύροι. Εάν βρέχει το πρωί του Σαββάτου, τότε οι πρώτοι 10 θα έχουν απευθείας συμμετοχή στο Q2.

O Miller στο τέλος της διαδικασίας έγραψε το 1:34.133 με στεγνά ελαστικά και πήρε την 1η  θέση έχοντας τον ρυθμό από την αρχή. Ήταν ο πρώτος που μπήκε με slick ελαστικά, βρήκε αμέσως τα πατήματα του και έθεσε τον ρυθμό τη Παρασκευή. Στην 2η θέση βρέθηκε η Yamaha του Maverick Vinales. O Iσπανός στο τέλος της διαδικασίας έγραψε το ταχύτερο πέρασμα του και ήταν 0.367s μακριά από την κορυφή. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Takaaki Nakagami με έναν πολύ καλό χρόνο. Όμως στο τέλος της διαδικασίας, ο Ιάπωνας είχε κι αυτός πτώση στη στροφή 11.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Johann Zarco παρά τα προβλήματα στην αρχή της διαδικασίας, έγραψε τον 4ο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Valentino Rossi. O τελευταίος αναβάτης που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Miller ήταν ο Danilo Petrucci με την εργοστασιακή Ducati. O Cal Crutchlow πήρε μια πολύ καλή 7η θέση, μπροστά από ακόμα μια Honda. O Alex Marquez ήταν 8ος, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Franco Morbidelli και η πρώτη ΚΤΜ του Pol Espargaro.

Οι δύο Suzuki μόλις στις θέσεις 11 και 12, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo έμεινε 13ος. Ο Peco Bagnaia βρέθηκε στην 15η θέση, ενώ ο Andrea Dovizioso έκλεισε στην 19η θέση.

Aρκετοί αναβάτες αντιμετώπισαν μπελάδες, έχοντας άσχημες πτώσεις. Οι δύο Aprilia μέσα σε διάστημα δύο λεπτών είχαν πτώση σε διαφορετικό σημείο της πίστας. Ο Andrea Dovizioso επίσης είχε πτώση στη στροφή 2, εκεί όπου έπεσε και ο Brad Binder.

Αποτελέσματα FP2 GP Γαλλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles