spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP3: Perez και Red Bull έχουν το πάνω χέρι

Ο Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Άμπου Ντάμπι, με τη Red Bull Racing να έχει το αγωνιστικό προβάδισμα κάνοντας το 1-2. 

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο Yas Marina Circuit, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 30 και 46 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η δράση στην πίστα ήταν μικρή, ο Leclerc βρισκόταν στην κορυφή με χρόνο 1:27.314, τον οποίο και σημείωσε με medium ελαστικά. Οι Sainz και Schumacher ήταν οι υπόλοιποι που είχαν ολοκληρώσει γρήγορη προσπάθεια.

Η Mercedes-AMG απάντησε άμεσα, με το Hamilton να πέφτει στο 1:26.040 με soft ελαστικά και το Russell να έπεται στα 0,490s πίσω του. Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari βελτίωσαν το χρόνο τους, με το Leclerc να ανεβαίνει στη 2η θέση, μόλις στα 0,055s πίσω από το χρόνο της κορυφής. Η Alpine είχε, παράλληλα, τους Alonso και Ocon στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, ενώ ο Sainz ήταν στην 5η θέση.

Ο Perez, στην πρώτη του προσπάθεια, ήταν ταχύτερος όλων, κατεβαίνοντας στο 1:25.861 με medium ελαστικά. Περίπου στο μέσο της περιόδου, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία, καθώς υπήρχε ένα εξάρτημα σε επικίνδυνο σημείο στην πίστα, το οποίο έφυγε από την Alpha Tauri του Gasly. Το καθεστώς αυτό κράτησε για πολύ λίγο, με τους οδηγούς να κάνουν σύντομα, εκ νέου, την έξοδό τους από το pitlane, για μία τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Ο Verstappen δεν είχε σημειώσει χρόνο νωρίτερα και, λίγο μετά τη συμπλήρωση 35 λεπτών, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:26.044 και ανέβηκε στην 3η θέση. Παράλληλα, ο Hamilton επανήλθε στην κορυφή, κατεβαίνοντας στο 1:25.824. Ο teammate του, Russell, έπεσε στο 1:25.395, ενώ ο Verstappen βρισκόταν στη 2η θέση, στα 0,223s πίσω του. Ο Perez, ωστόσο, ήταν ο πρώτος που έσπασε το φράγμα του 1:25, καθώς γύρισε στο 1:24.982.

Ο Norris ανέβηκε, προσωρινά, στην 4η θέση, ενώ ο Verstappen σκαρφάλωσε στη 2η, στα 0,152s πίσω από τον teammate του. Η Scuderia Ferrari βγήκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο για τη δική της προσπάθεια. Οι Sainz και Leclerc, όμως, ήταν μόλις στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιοσημείωτες αλλαγές στην κατάταξη.

Η Red Bull Racing, συνεπώς, ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Q3, με το Sergio Perez να είναι ταχύτερος όλων στο 1:24.982, ενώ ο Max Verstappen ακολουθούσε στη 2η θέση στα 0,152s πίσω από το Μεξικάνο. Η Mercedes-AMG είχε τους Lewis Hamilton (+0,240s) και George Russell (+0,413s) στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα. Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην 5η θέση, ενώ ψηλά βρισκόταν και ο teammate του, Daniel Ricciardo, στην 8η θέση. Ανάμεσά τους ήταν η Scuderia Ferrari, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να περιορίζονται στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα.

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin ήταν στην 9η θέση, ενώ ο Alex Albon με Williams έκλεισε την πρώτη δεκάδα. Η Alpine είχε τον Esteban Ocon στην 11η και το Fernando Alonso στη 12η θέση. Η Alpha Tauri ήταν αρκετά χαμηλά, με το Yuki Tsunoda να βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ ο Pierre Gasly ήταν μόλις 15ος. Ανάμεσά τους πλασαρίστηκε ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo στη 14η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Lance Stroll (Aston Martin), Kevin Magnussen & Mick Schumacher (Haas), Zhou Guanyu (Alfa Romeo) και Nicholas Latifi (Williams).

Αποτελέσματα GP Άμπου Ντάμπι FP3

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles