spot_img

GP Αμπου Ντάμπι FP2: Ο Verstappen στην κορυφή και οι υπόλοιποι ακολουθούν

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Άμπου Ντάμπι, δείχνοντας εξαιρετικό ρυθμό με την RB18 του.

Η δράση συνεχίστηκε στο GP Άμπου Ντάμπι με τη Red Bull Racing να παίρνει τα ηνία στην κατάταξη, καθώς ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2. O Ολλανδός που απουσίασε από το FP1, σημείωσε με τη μαλακή γόμα το 1:25,146 και ήταν περισσότερα από τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. Στην 3η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν αρκετά πιο αργός από τον Φερστάπεν. Η Ferrari μετά την πρώτη ημέρα στη Γιας Μαρίνα ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργή από το ταχύτερο μονοθέσιο

Στο FP2 είδαμε τους χρόνους των οδηγών να «πέφτουν» δραματικά σε σχέση με την πρώτη περίοδο. Με δεδομένο πως οι συνθήκες θα είναι ανάλογες των κατατακτηρίων και του αγώνα, είχαμε τις ανάλογες προσομοιώσεις, ώστε οι ομάδες να βελτιστοποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων. Επιπλέον οι οδηγοί χρειάζονται την αυτοπεποίθηση, σε μία διαδρομή όπου η αίσθηση του μονοθεσίου αλλάζει δραματικά από τον έναν τομέα στον άλλο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας. 

Εντός της πρώτης δεκάδας είχαμε τους δύο οδηγούς της Alpine, οι οποίοι είχαν διαφορά από την κορυφή οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου και μεταξύ τους μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο έφερε τη McLaren MCL36 του στην 9η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας οι οδηγοί επικεντρώθηκαν σε μεγάλα stint με αρκετά καύσιμα, με την πλειοψηφία να επιλέγει τη μεσαία γόμα. Αυτό μας δίνει μία πρώτη γεύση του τι να περιμένουμε την Κυριακή στο Grand Prix. Η ομάδα που δεν είχε καλό ρυθμό ήταν η Ferrari, με τον Λεκλέρ και την ομάδα σε μήνυμα ασυρμάτου που ακούστηκε στη μετάδοση να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Άμπου Ντάμπι

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles