spot_img

GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Verstappen στο φινάλε της σεζόν

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Άμπου Ντάμπι παίρνοντας τη 19η νίκη της καριέρας του με εμφατικό τρόπο.

Με τον τρόπο τον οποίο ξέρει καλύτερα από όλους έκλεισε τη σεζόν ο Max Verstappen. O Ολλανδός της Red Bull Racing εκκίνησε από την pole position και κατέκτησε τη 19η νίκη του στη σεζόν, ανεβαίνοντας στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι της Formula 1.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης τερμάτισε ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος είχε αμφιλεγόμενη στρατηγική και επιθετικότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά πήρε τη 2η θέση. Τρίτος τερμάτισε ο George Russell για τη Mercedes-AMG η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της F1 στο 2023.

Τέταρτος τερμάτισε ο Sergio Perez της Red Bull Racing o οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από τη 2η θέση. Ωστόσο ποινή για επαφή με τον Lando Norris τον έριξε δύο θέσεις πίσω, παρά την ικανοποιητική του προσπάθεια. Ο Βρετανός της McLaren κατάφερε να πάρει την 5η θέση μπροστά από τον teammate του, Oscar Piastri.

O Fernando Alonso πάλεψε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να πάρει την 7η θέση, κλείνοντας με θετικό πρόσιμο τη σεζόν. Μάλιστα, εξασφάλισε την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, το καλύτερο αποτέλεσμά του από το 2014. Πίσω του ήταν ο Yuki Tsunoda, ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό αγώνα και αναδείχθηκε Driver of the Day.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 

O Ιάπωνας οδήγησε μάλιστα τον αγώνα και έγινε ο πρώτος από την πατρίδα του που το καταφέρνει μετά τον Takuma Sato το 2004. Στον τελευταίο γύρο έδωσε σκληρή μάχη με τον Lewis Hamilton. O Βρετανός επιχείρησε προσπέρασμα στη στροφή 8, όμως τη στιγμή που τον πέρασε, το πίσω μέρος της W14 αποσταθεροποιήθηκε και έχασε ξανά τη θέση. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Lance Stroll.

Μεγάλο ερωτηματικό ήταν ο ρυθμός και η στρατηγική του Carlos Sainz. O Ισπανός έμεινε μέχρι τον 57ο γύρο από τους 58 με τη σκληρή γόμα και στο τέλος μπήκε στα pits για να εγκαταλείψει. Ωστόσο πήρε κατάταξη και για πρώτη φορά στο 2023 και οι 20 οδηγοί τερμάτισαν τον αγώνα.

Ραντεβού τώρα τον ερχόμενο Μάρτιο με το Grand Prix Μπαχρέιν!

Αποτελέσματα GP Άμπου Ντάμπι

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles