spot_img

Leclerc: «Θέλω να νικήσουμε τη Mercedes»

Ο Charles Leclerc μίλησε για το τι έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι και τι περιμένει στον αγώνα των 58 γύρων.

Πάλεψε σκληρά και πήρε ένα πολύ καλό και απρόσμενο αποτέλεσμα ο Charles Leclerc στις κατατακτήριες δοκιμές της Γιας Μαρίνα. Στην τελική του προσπάθεια στο Q3, o οδηγός της Scuderia Ferrari έγραψε το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα και ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Max Verstappen.

Παρά το γεγονός πως μας έχει συνηθίσει να είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αυτή η επίδοση εξέπληξε τον Leclerc. Μετά το τέλος του Q3 δήλωσε στον Τζόλιον Πάλμερ.

«Ειλικρινά, δεν περίμενα καθόλου ένα τέτοιο αποτέλεσμα με βάση το πώς είχε εξελιχθεί μέχρι τώρα το τριήμερο. Στον τελευταίο γύρο γνώριζα πως έπρεπε να τα δώσω όλα. Στην τελευταία στροφή γλίστρησα πολύ, αλλά όλοι είχαν ανάλογες περιπτώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη 2η θέση. Στο Q1 και στο Q2 ανησύχησα πολύ για την πρόκριση. Τελικά όμως είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, κάτι που είναι φοβερό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Λας Βέγκας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο. 


Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την SF-23 στη Γιας Μαρίνα, ο 26χρονος είπε.

«Το μονοθέσιό μας είναι πολύ δύστροπο. Όταν δεν έχουμε φρέσκα ελαστικά στο μονοθέσιο, μπορεί να κάνουμε ως οδηγοί έναν φοβερό γύρο αλλά να είμαστε τελευταίοι. Δεν είχα πολλές ελπίδες σήμερα. Με τα φρέσκα ελαστικά, το μονοθέσιο ζωντάνεψε και είχα φοβερή αίσθηση. Έκανα έναν φοβερό γύρο, χαίρομαι που είμαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά είναι μεγάλη έκπληξη».

Για τη μάχη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με τη Mercedes, o Μονεγάσκος πρόσθεσε.

«Ελπίζω να πάει καλά. Αυτός είναι ο στόχος, να τους κερδίσουμε. Μακάρι ο Κάρλος (Σάινθ) να έχει καλή εκκίνηση. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τις Mercedes και να πάρουμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αυτό με νοιάζει μόνο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles