spot_img

GP Αργεντινής QP: Ο Miller έκανε την έκπληξη με τα στεγνά ελαστικά στην Αργεντινή

Ο Jack Miller ήταν απίστευτος στις κατατακτήριες δοκιμές του δεύτερου αγώνα της χρονιάς και με ένα μεγάλο ρίσκο δικαιώθηκε και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος.

Ο 23χρονος Αυστραλός πανηγύρισε την πρώτη του Pole position στη μεγάλη κατηγορία, με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Miller ρίσκαρε με τα σλικ ελαστικά σε πίστα όπου είχε νερό. Πράγματι, είχε αρκετές στιγμές όπου παραλίγο να έχει πτώση, αλλά στο τέλος με το 1:47.163 πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη έναντι των αντιπάλων του. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Dani Pedrosa με την Repsol Honda, ο οποίος θα πρέπει να νιώθει απογοητευμένος που δεν πήρε την pole που με κόπο δούλεψε για να κατακτήσει. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Johann Zarco ως η πρώτη Yamaha στη κατάταξη και ξεχώρισε για ακόμα μια φορά.

Ο Tito Rabat πήρε μια εντυπωσιακή 4η θέση, ενώ στην 5η έχουμε την πρώτη Suzuki του Alex Rins. O Marc Marquez θα εκκινήσει από τη τελευταία θέση της δεύτερης σειράς, καθώς έμεινε 6ος και μετανιώνει σίγουρα που δεν έμεινε με τα σλικ ελαστικά.

Ο Aleix Espargaro δεν ολοκλήρωσε το θαύμα και έμεινε 7ος, ενώ μόλις στην 8η θέση ήταν ο Andrea Dovizioso με την Ducati. Κάκιστε κατατακτήριες δοκιμές για την Yamaha, με τον Maverick Vinales στην 9η θέση και ο Valentino Rossi ήταν 10ος.

H μάχη στο βρεγμένο Q1 ήταν τρομερή, με τους αναβάτες να πιέζουν στο όριο σε δύσκολες συνθήκες. Ο Aleix Espargaro έκανε την μεγάλη έκπληξη και βρέθηκε στη 1η θέση με χρόνο στο 1:49.128. Μαζί του προκρίθηκε ο Andrea Dovizioso, με τον Jorge Lorenzo να μένει εκτός από το Q1, με έναν πολύ αργό χρόνο.

H πίστα ήταν σε καλύτερη κατάσταση στην αρχή του Q2 και οι αναβάτες είχαν τη δυνατότητα να πιέσουν περσσότερο.

Στο μέσον της διαδικασίας, ο Aleix Espargaro ήταν εντυπωσιακός και είχε τον ταχύτερο γύρο στο 1:48.783, με τον Marquez να τον ακολουθεί στην 2η θέση, όμως με πολλά λάθη στον γύρο του. Ο Zarco ήταν στην 3η, ενώ οι Crutchlow και Miller είχαν κλείσει την πρώτη 5άδα.

Στα τελευταία 5 λεπτά, οι Marquez και Crutchlow μπήκαν με στεγνά ελαστικά, ενώ ο Espargaro βελτίωσε στο 1:48.509. Όμως, όσοι έβαλαν ελαστικά για στεγνό το μετάνιωσαν γρήγορα και επέστρεψαν στα Pit για να αλλάξουν σε βροχής.

Ο Miller ήταν ο μόνος που είχε μείνει με τα στεγνά ελαστικά, με τον Pedrosa να γράφει το 1:47.330 και να ανεβαίνει στην 1η θεση, με τον Johann Zarco να είναι ελάχιστα χιλιοστά πίσω του. Ο Rabat έγραψε τον 3ο χρόνο και ο Rins ήταν στην 4η θέση.

Ο χρόνος σε εκείνο το σημείο έφτασε στο μηδέν και ο Marquez έγραψε τον 5ο χρόνο και έχασε την ευκαιρία για ακόμα μια pole position. Οι δύο Yamaha έκαναν τον 9ο χρόνο για τον Vinales και τον 10ο για τον Rossi.

Όμως ο Miller ήταν στον τελικό του γύρο και με τα ελαστικά για στεγνό έγραψε το 1:47.163 και πήρε μια μεγάλη pole position στην Αργεντινή.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles