spot_img

GP Αυστραλίας FP1: Στην κορυφή ο Verstappen, ακολουθεί ο Hamilton

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing, ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Αυστραλίας, σε μία διαδικασία που διεκόπη δύο φορές.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το GP Αυστραλίας της Formula 1 για τη Red Bull Racing, μιας και ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1. Η αγωνιστική δράση ήταν έντονη στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου στο Άλμπερτ Παρκ, με την κόκκινη σημαία να κάνει μάλιστα την εμφάνισή της.

Ο Verstappen με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:18,790 στο πρώτο μισό της διαδικασίας. Ο χρόνος του ήταν 0,4 δευτ. ταχύτερος του Lewis Hamilton, o oποίος σημείωσε την ταχύτερο πέρασμά του στα τελευταία λεπτά. Μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή ήταν ο Sergio Perez, o οποίος δεν κατάφερε να κάνει γρήγορη επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Ο Fernando Alonso με την Aston Martin βρέθηκε στην 4η θέση, δείχνοντας πως η AMR23 βολεύεται και στο Άλμπερτ Παρκ. Οι δύο οδηγοί της Scuderia Ferrari ήταν στις θέσεις 5 και 6, μπροστά από τον Lando Norris της McLaren. O Pierre Gasly της Alpine ήταν στην 8η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι George Russell και Lance Stroll.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας. 

Η διαδικασία ήταν χαώδης, μιας και είδαμε πολλά συμβάντα στα πρώτα 60 λεπτά του τριημέρου. Οι Yuki Tsunoda, Max Verstappen, Kevin Magnussen είχαν τις στιγμές τους, ενώ η «κίνηση» παραλίγο να οδηγήσει σε επαφή τους Nyck de Vries και Lewis Hamilton.

Το FP1 διεκόπη δύο φορές στο δεύτερο μισό του, κάτι που απέτρεψε τις ομάδες από το να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους. Η πρώτη κόκκινη σημαία ήταν λόγω προβλήματος στο σύστημα GPS της FIA, ενώ η δεύτερη λόγω του Logan Sargeant. O οδηγός της Williams σταμάτησε τη Williams FW45 με κάποιου είδους μηχανικό πρόβλημα.

Η δράση συνεχίζεται στις 8:00 ώρα Ελλάδος με το FP2.

Αποτελέσματα FP1 GP Αυστραλίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles