spot_img

GP Αυστραλίας FP2: Ταχύτερος ο Alonso πριν την επέλαση της βροχής

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Αυστραλίας για λογαριασμό της Aston Martin, με τη βροχή να χαλά τα σχέδια των ομάδων. 

Έπειτα από ένα ηλιόλουστο FP1, ήρθε η ώρα του FP2 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης για το GP Αυστραλίας της Formula 1, με τον Fernando Alonso να είναι ο ταχύτερος οδηγός. Η δράση συνεχίστηκε σε μουντό καιρό, με τους οδηγούς να έχουν περίπου 20 λεπτά στη διάθεσή τους για να γράψουν μια γρήγορη προσπάθεια. Έπειτα, η βροχή ήρθε και άλλαξε πλήρως το πρόγραμμα ομάδων και οδηγών.

Ο Alonso με τη μέση γόμα ελαστικών σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στη διαδικασία με το 1:18,887. Ο Ισπανός ήταν ταχύτατος και άφησε στη δεύτερη θέση τον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari κατά τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Τρίτος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος δυσκολεύτηκε και πάλι με την ισορροπία της RB19. Μάλιστα είχε έξοδο στη στροφή 1.

Στην 4η θέση ήταν ο George Russell για λογαριασμό της Mercedes-AMG. O Βρετανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του με τη σκληρή γόμα ελαστικών και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ο Carlos Sainz ήταν στην 5η θέση μπροστά από τον Esteban Ocon της Alpine. O Sergio Perez ήταν ο πιο άτυχος της διαδικασίας, μιας και είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών και βρήκε μπροστά του κίνηση σε όλες του τις γρήγορες προσπάθειες.

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Lando Norris της McLaren, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg της Haas και Pierre Gasly της Alpine.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας. 

Με δεδομένο πως η βροχή επηρέασε σημαντικά τα προγράμματα των ομάδων, δεν είναι γνωστή η πραγματική δυναμική των μονοθεσίων. Επιπλέον, λόγω των κόκκινων σημαιών στο FP1, δεν υπάρχουν δεδομένα προσομοίωσης αγώνα. Αυτό σημαίνει πως στο FP3 του Σαββάτου, ομάδες και οδηγοί θα έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα δοκιμών.

Η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 4:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Αυστραλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles