spot_img

GP Αυστραλίας FP2: Δύο στα δύο για τον Hamilton στο Albert Park

O Lewis Hamilton ολοκλήρωσε και τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη κορυφή των χρόνων, με την Red Bull να δείχνει ταχύτερη της Ferrari.

O Βρετανός συνέχισε ακάθεκτος στον ίδιο ρυθμό που ήταν και στη πρωινή περίοδο. O ταχύτερος χρόνος δεν κατέβηκε όσο θα περιμέναμε, κυρίως λόγω του λάθους του στο δεύτερο κομμάτι. Τελικά, τα χρονόμετρα σταμάτησαν στο 1:23.931 και ήταν 0.127s ταχύτερος από τον Max Verstappen που βρέθηκε στη 2η θέση κάνοντας σάντουιτς τα ασημί βέλη. Ο Valtteri Bottas ήταν 0.228s πιο αργός, όμως είχε αρκετά προβλήματα με το κράτημα της W09 και μερικά προσωπικά λάθη.

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Kimi Raikkonen να είναι και πάλι μπροστά από τον Sebastian Vettel. O ρυθμός της SF71-H είναι προς το παρόν ανησυχητικός, τόσο στον ένα γύρο, αλλά και σε ρυθμό αγώνα. Όμως, μπορούν να ανατρέψουν τη κατάσταση, όπως έγινε το 2017.

Εξαιρετική εικόνα έδειξε ο Romain Grosjean με την Haas. O Γάλλος πήρε την 6η θέση και ήταν 0.717s πιο αργός από τον Hamilton, δείχνοντας τη βελτίωση της αμερικανικής ομάδας.

Ο Fernando Alonso έφερε και πάλι την McLaren στην 8η θέση, με τον Stoffel Vandoorne στην 10η, πίσω από τον Kevin Magnussen. O ρυθμός της βρετανικής ομάδας όμως, δείχνει αρκετά καλός.

Το FP2

Oι καιρικές συνθήκες στο FP2 ήταν καλύτερες απ’ότι στο FP1, με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 29 βαθμούς και στο οδόστρωμα στους 44. Οι ομάδες, πέρα από τα πρώτα γρήγορα περάσματα, θα δοκιμάσουν και τον ρυθμό αγώνα, καθώς θα έχουμε παρόμοιες συνθήκες με τον αγώνα.

Με την έναρξη του FP2, κανένα μονοθέσιο δεν βγήκε στη πίστα, με τις ομάδες να δείχνουν να μη βιάζονται για την ώρα. Με τη συμπλήρωση όμως 5 λεπτών, οι πρώτοι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους, με τις δύο Haas, τις δύο Ferrari και τον Hartley να τους αποτελούν. Σιγά σιγά όμως, όλοι βγήκαν στη πίστα, αρκετοί με την soft και άλλη με την super-soft γόμα ελαστικών.

Στα πρώτα 15 λεπτά, ο Hamilton είχε τον ταχύτερο χρόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή στο 1:24.385, όμως ακόμα είναι πιο πάνω από εκείνον του FP1. O Verstappen ήταν στη 2η θέση 0.016s πιο πίσω και με την soft γόμα σε αντίθεση με τον Βρετανό που ήταν στη super-soft. O Bottas ήταν στη 3η θέση με την soft γόμα, όμως είχε έξοδο στη στροφή 3, εκεί όπου έχασε τα φρένα και ο Esteban Ocon.

H πρώτη Ferrari ήταν στην 5η θέση με τον Raikkonen να είναι 0.4s πίσω από τον Hamilton, ενώ ο Vettel ήταν 7ος, πίσω από τον Sainz 1.1s πιο αργός. O Alonso συνέχισε τη καλή εμφάνιση του FP1 όντας 8ος, με την McLaren να έχει διπλή παρουσία στη 10άδα με τον Vandoorne στην 10η θέση.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Vettel βγήκε με την Ultra-soft γόμα στη πίστα, ώστε να κάνει τον πρώτο πραγματικά γρήγορο γύρο της ημέρας. Όταν ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι οδηγοί, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τι θα δούμε στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μέχρι το μέσον της διαδικασίας, είχαμε τους πρώτους γρήγορους γύρους, δίχως όμως να αλλάζει το όνομα της 1ης θέσης.

Ο Hamilton βελτίωσε στο 1:23.931, όμως είχε ένα κακό δεύτερο κομμάτι το οποίο όμως δεν του στέρησε την πρωτοπορία στη διαδικασία. Πίσω του, ήταν ο Verstappen, o oποίος ήταν 0.127s πιο αργός από τον Βρετανό, δείχνοντας τη δυναμική της Red Bull. Στην 3η θέση ήταν ο Bottas με τη δεύτερη Mercedes, με τις δύο Ferrari να είναι και πάλι λίγο πιο πίσω, με τον Raikkonen μπροστά από τον Vettel.

O Grosjean έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο στο 1:24.648 και ήταν 0.7s πιο αργός από τον Hamilton, με την Haas να δείχνει από νωρίς τη δυναμική της. Ο Ricciardo δεν είχε κάνει γρήγορο πέρασμα, όμως λίγο πριν ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του, βγήκε η κόκκινη σημαία.

Η διαδικασία σταμάτησε, διότι κάποια καλώδια στην γραμμή εκκίνησης είχαν αποκολληθεί. Γρήγορα όμως, η διαδικασία συνεχίστηκε δίχως περαιτέρω καθυστέρηση.

Στο τελευταίο ημίωρο, οι ομάδες φόρτωσαν τους οδηγούς τους με πολλά καύσιμα, με τις προσομοιώσεις αγώνα να έχουν ξεκινήσει στο Albert Park. Αυτό, σήμαινε αυτόματα πως η 1η θέση δεν αναμενόταν να αλλάξει για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

Μερικοί οδηγοί βελτίωσαν όμως τους χρόνους τους, με τον Magnussen να ανεβαίνει στην 9η θέση, ο Perez στην 12η και ο Ocon στην 15η.

Ο ρυθμός αγώνα της Mercedes ήταν εντυπωσιακός, με τον Hamilton να κινείται σταθερά στο χαμηλό 1:28, με την Red Bull να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο, αλλά λίγο πιο αργή. Η Ferrari δεν μπόρεσε να κατέβει το 1:29 και όλα αυτά με την ίδια γόμα. Η McLaren ήταν στο υψηλό 1:29, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Οι ομάδες δοκίμασαν και τις τρεις διαθέσιμες γόμες, ώστε να δουν τα ποσοστά φθοράς ελαστικών, αλλά και κατανάλωσης καυσίμου, σε μια πίστα που είναι οριακή η κατανάλωση.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, οι χρόνοι δεν άλλαξαν, με τον Hamilton να κάνει το δύο στα δύο την Παρασκευή και να δείχνει δυνατός για τη συνέχεια του τριημέρου. Για το Σάββατο όμως προβλέπεται βροχή, οπότε όλα μπορούν να συμβούν.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles