spot_img

Yamaha: «Ο Rossi δεν αντικαθίσταται εύκολα»

Ο Lin Jarvis της Yamaha δήλωσε πως η ιαπωνική εταιρία δεν σκέφτηκε ποτέ να αντικαταστήσει τον Valentino Rossi, ενώ μιλά και για συνεργασία μετά το 2020.

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής είχε γεμίσει πολλά πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό για το αν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Yamaha ή αν θα προτιμήσει να κρεμάσει τα γάντια του. Όμως τελικά, ο Vale αποφάσισε να συνεχίσει στο MotoGP μέχρι το τέλος του 2020, όπου τότε θα είναι 40 ετών.

Ένας από τους αναβάτες που είχε μεγάλες πιθανότητες να τον αντικαταστήσει, ήταν ο Johann Zarco, o οποίος εντυπωσίασε το 2017 και στο Κατάρ πήρε την pole position.

Τώρα, ο Jarvis μίλησε για την κινητικότητα που επικρατεί όσον αναφορά το μετεγγραφικό παζάρι και το γεγονός πως ο Rossi θα παραμείνει για επιπλέον δύο χρόνια με την ομάδα.

Έχουμε πολλούς κατασκευαστές και όλοι κοιτούν να εξασφαλίσουν τους καλύτερους αναβάτες. Τα πράγματα κινούνται γρήγορα, αλλά το θετικό είναι ότι δημιουργείται σταθερότητα. Είμαστε χαρούμενοι που θα είναι μαζί μας για άλλα δυο χρόνια. Αν θα συνεχίσει; Δεν ξέρω. Όλα στη ζωή είναι ένα στοίχημα. Το 2020 θα είμαστε 15 χρόνια μαζί, κάτι μοναδικό για το άθλημά μας. Ο Zarco είναι πολύ γρήγορος, αλλά ποτέ δεν τον σκεφτήκαμε σοβαρά στη θέση του Valentino που είναι ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της Yamaha και δεν αντικαθίσταται εύκολα.

Το 2019, η Yamaha δεν θα συνεργάζεται με την Tech 3 και ψάχνει νέα δορυφορική ομάδα για την επόμενη σεζόν, με τον Jarvis να μιλάει ακόμα και για συνεργασία με τον Rossi.

Έχουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες τώρα, αλλά θα μπορούσαν να είναι έξι. Ο Valentino δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στη MotoGP με την ομάδα του. Αλλά αν το κάνει, θα γίνει το 2021 και μετά πρέπει να δούμε αν θα είναι με έναν ή με δυο αναβάτες. Είναι πολλά που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Στόχος μας είναι να έχουμε ανταγωνιστική δορυφορική ομάδα, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles