spot_img

GP Αυστραλίας QP: O Verstappen έκανε το καθήκον του – Τελευταίος αύριο ο Perez

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP των κατατακτήριων δοκιμών του GP Αυστραλίας, κατακτώντας μια ακόμη pole position στην καριέρα του και πρώτη στο Άλμπερτ Παρκ.

Μια ακόμα τρομερή pole position πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Max Verstappen στο Grand Prix Αυστραλίας, την 22η της καριέρας του στην Formula 1. Με πολλά χαμόγελα έκλεισαν οι κατατακτήριες δοκιμές για την Mercedes-AMG με τους George Russell και Lewis Hamilton να σημειώνουν τον 2ο και 3ο ταχύτερο γύρο, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει φέτος η ομάδα. Όπως όλα δείχνουν η γερμανική ομάδα έχει βρει τα πατήματά της και τα δυο “Μαύρα Βέλη” δήλωσαν έτοιμοι να επιστρέψουν στην μάχη για τη νίκη. Καταστροφικές κατατακτήριες για τον Sergio Perez, ο οποίος είχε έξοδο στο Q1 και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα τελευταίος.

Ο Μεξικανός είχε πολλά προβλήματα με την RB19 κατά την διάρκεια του FP3 με τα φρένα και την ισορροπία του μονοθεσίου. Η ανησυχία για την απόδοση της SF-23 συνεχίζεται στην Scuderia Ferrari που για μια ακόμα φορά βρέθηκε εκτός ρυθμού, πίσω και από την Aston Martin.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του GP Σ. Αραβίας και τις προβλέψεις του GP Αυστραλίας.

Q1

Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα να προλάβουν να επιχειρήσουν γρήγορο γύρο πριν την προειδοποίηση για βροχή. Ειδικά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα ελαστικά χρειάζονταν έναν επιπλέον γύρο στην πίστα για να έρθουν στην κατάλληλη θερμοκρασία. Πριν καν ολοκληρωθεί το πεντάλεπτο ο Sergio Perez είχε μπλοκάρισμα στο φρενάρισμα της στροφής 3 και συγκρούστηκε με τον τοίχο. Η δοκιμασία σταμάτησε με κόκκινη σημαία με τον Nico Hulkenberg να είναι στην κορυφή των χρόνων. Ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτηρίων με 1:17.384 και τους Hamilton και Russell να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση. Την έκπληξη έκανε και ο Alexander Albon με τον 8ο ταχύτερο χρόνο. Εκτός Q2 οι Perez, Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Zhou Guanyu και ο Oscar Piastri. Το Q1 ολοκληρώθηκε χωρίς βροχή.

Q2

Δυναμικά στο Q2 μπήκαν οι δυο Aston Martin και Ferrari με τους Lance Stroll και Charles Leclerc να σημειώνουν τους ταχύτερους γύρους στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής όμως βγήκε ξανά στην πίστα βελτιώνοντας τον χρόνο του με 1:17.219 και τον Alonso να ακολουθεί μόλις 0.064s πιο αργός. Τρομερή προσπάθεια έκανε και ο Hulkenberg στην 6η θέση, 0.444s πίσω από το Verstappen. Στην τελευταία προσπάθεια του Q2 ο Ολλανδός κατέβασε τον χρόνο του στο 1:17.056, όπως και ο Hulkenberg που πέρασε στο Q3. Στην ζώνη υποβιβασμού οι Esteban Ocon, Yuki Tsunoda, Lando Norris, Kevin Magnussen και Nick De Vries.

Q3

Στην μάχη της pole position οι δυο Ferrari, δυο Aston Martin, δυο Mercedes, μια Red Bull, μια Haas, μια Alpine και μια Williams. Οι οδηγοί ενημερώθηκαν στην ενδοεπικοινωνία πως αναμένεται βροχή στα τελευταία λεπτά του Q3. Ο Verstappen ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα έκανε όμως λάθος στην στροφή 3 και ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον χρόνο του στο Q2. Βελτίωσε όμως στην δεύτερη προσπάθειά του και στο πρώτο πεντάλεπτο κατατακτηρίων οι χρόνοι ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους οδηγούς ήταν κάτω από ένα δευτερόλεπτο. Η pole κρίθηκε στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών με τον Verstappen στην κορυφή και τους Russel και Hamilton στην 2η και 3η θέση με εκπληκτική πίεση μέχρι την καρό σημαία.

Αποτελέσματα QP GP Αυστραλίας

QP

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles