spot_img

GP Αυστραλίας FP3: Verstappen και Alonso έδωσαν μάχη στα χιλιοστά

O Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 της F1 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης για το GP Αυστραλίας.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Αυστραλίας, τον τρίτο αγώνα της Formula 1 στη φετινή σεζόν, με το FP3. Η τελευταία 60λεπτη διαδικασία διεξήχθη υπό την απειλή της βροχής, η οποία δεν ήρθε ποτέ, παρά τα «βαριά» σύννεφα που ήταν μαζεμένα στον ουρανό.

Ταχύτερος στην τελευταία περίοδο δοκιμών ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός σημείωσε το 1:17,565 με τη μαλακή γόμα ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας, όμως η διαφορά του από τον ανταγωνισμό ήταν αρκετά μικρή. Ο Fernando Alonso βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, καθώς μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου τους χωρίζει στα τελικά αποτελέσματα.

Πολύ θετική η εμφάνιση της Alpine, με τον Esteban Ocon να είναι 3ος ταχύτερος, ενώ ο Πιέρ Γκασλί 5ος. Ανάμεσά τους, ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, o οποίος έκανε τους περισσότερους γύρους του με το τελευταίο σετ ελαστικών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του GP Σ. Αραβίας και τις προβλέψεις για το GP Αυστραλίας. 

Το FP3 ήταν γεμάτο προβλήματα για τον Sergio Perez, ο οποίος είχε πολλαπλές εξόδους και πλασαρίστηκε μόλις 6ος. Η Scuderia Ferrari σημείωσε αρκετά νωρίς τις ταχύτερες επιδόσεις της, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι ο ταχύτερος οδηγός της στην 7η θέση. Ο Lewis Hamilton ήταν 8ος, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι lance Stroll και Guanyu Zhou.

Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές στην Αυστραλία. Μόλις δύο, οι McLaren και Scuderia AlphaTauri, είναι πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργές από την κορυφαία επίδοση.

Στο FP3, οι ομάδες έπρεπε να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο του FP2, το οποίο είχε επηρεαστεί από τη βροχή. Για το λόγο αυτό, έκαναν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και γύρους με πολλά καύσιμα, ώστε να πάρουν δεδομένα για τον αγώνα.

Αποτελέσματα FP3 GP Αυστραλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles