spot_img

GP Αυστραλίας QP: Ταχύτερος με διαφορά ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Αυστραλίας και πήρε τη δεύτερη pole position στην αγωνιστική σεζόν του 2022.

Οι κατατακτήριες του GP Αυστραλίας είχαν μία ακόμα μάχη για την pole position ανάμεσα σε Ferrari και Red Bull Racing. Στο τέλος, όμως, η ιταλική ομάδα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, με τον Charles Leclerc να είναι ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο 1:17.868. Ο teammate του, Carlos Sainz δεν είχε την ίδια τύχη, ενώ οι δύο Red Bull Racing κατέλαβαν τις θέσεις 2 και 3.

Ο Charles Leclerc, λοιπόν, με Ferrari πήρε την 11η pole position της καριέρας του και τη δεύτερη για το 2022. Ακολούθησαν πίσω του οι οδηγοί της Red Bull Racing, με τον Max Verstappen (+0,286s) στη 2η και τον Sergio Perez (+0,372s) στην 3η θέση. Ο Lando Norris (+0,835) με McLaren είχε πολύ καλή επίδοση και βρέθηκε στην 4η θέση, με τους Lewis Hamilton (+0,957s) και George Russell (+1,065s) να έπονται στις θέσεις 5 και 6.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren τερμάτισε στην 7η θέση, ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στην 8η και ο Carlos Sainz με Ferrari βρέθηκε στην 9η θέση. Ο Fernando Alonso με Alpine είχε έξοδο στο Q3 και κατέληξε στην 10η θέση, παρόλο που πάλευε μέχρι και για την pole position.

Η Alpha Tauri δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, με τον Pierre Gasly να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες στην 11η θέση και τον Yuki Tsunoda να είναι στη 13η θέση. Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo έμεινε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν εκτός δεκάδας, καθώς κατετάγη 12ος, ενώ ο teammate του Guanyu Zhou ήταν στη 14η θέση. Ο Mick Schumacher με Haas τερμάτισε τη διαδικασία στη 15η θέση.

Στη 16η θέση βρέθηκε ο Alex Albon με Williams, ο Kevin Magnussen με Haas ήταν στη 17η θέση και ο Sebastian Vettel με Aston Martin τερμάτισε στη 18η θέση. Τις δύο τελευταίες θέσεις είχαν οι δύο Καναδοί οδηγοί που είχαν τη σύγκρουση στο Q1, ο Lance Stroll (19η θέση, Aston Martin) και ο Nicholas Latifi (20ή θέση, Williams).

Q1

Η θερμοκρασία αέρα βρισκόταν στους 23 βαθμούς Κελσίου στο ξεκίνημα της διαδικασίας και αυτή του οδοστρώματος στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στο αρχικό στάδιο του πρώτου σκέλους, η πρώτη τετράδα είχε καταληφθεί από τις δύο κορυφαίες ομάδες. Η Ferrari είχε τον Carlos Sainz στην πρώτη και τον Charles Leclerc στην 3η θέση, ενώ η Red Bull Racing είχε τους Sergio Perez και Max Verstappen στις θέσεις 2 και 4 αντίστοιχα. Η McLaren βρισκόταν στις θέσεις 5 και 6. Λίγο αργότερα, ο Lando Norris έκανε τον 4ο χρόνο και ο Valtteri Bottas βρισκόταν στην 6η θέση. Η τελική πεντάδα, εκτός από τις δύο Aston Martin που δεν είχαν βγει στην πίστα, είχε τους Zhou, Tsunoda και Latifi.

Η Red Bull Racing διαδέχθηκε τη Ferrari στην κορυφή, με τον Verstappen να προηγείται και τον Perez να ακολουθεί. Με το χρονόμετρο να δείχνει πως απομένουν 2 λεπτά, εμφανίστηκε η κόκκινη σημαία, μετά από επαφή ανάμεσα στους Nicholas Latifi και Lance Stroll στην ολοκλήρωση του sector 1. Μετά από 15 λεπτά, η διαδικασία συνεχίστηκε, με όσους βρίσκονταν από την 8η θέση και κάτω να βγαίνουν για γρήγορη προσπάθεια. Οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν, ενώ ο Vettel παρότι πρόλαβε να κάνει ένα γρήγορο γύρο, δεν πέρασε στο Q2.

Από τη συνέχεια των κατατακτήριων αποκλείστηκαν οι Albon, Magnussen, Vettel, Latifi και Stroll.

Q2

Από νωρίς οι οδηγοί στην πίστα, όλοι με soft ελαστικά, ορισμένοι είχαν χρησιμοποιημένο σετ. Μετά την πρώτη προσπάθεια, ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν στην κορυφή, με τους Alonso και Perez να ακολουθούν. Η Ferrari είχε τους Leclerc και Sainz στις θέσεις 4 και 7, ανάμεσά τους στις θέσεις 5 και 6 βρίσκονταν οι δύο McLaren. Λίγο αργότερα, ο Perez έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:18.340. Η τελική πεντάδα είχε, προς ώρας, τους Ocon, Bottas, Schumacher, Tsunoda και Zhou, με τους δύο τελευταίους να μην έχουν κάνει ακόμα γρήγορο γύρο.

Στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών, ο Sergio Perez έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:18.340, η Ferrari είχε τους Sainz και Leclerc πίσω του και τον Verstappen στην 4η θέση. Στο Q3 κατάφεραν να περάσουν και τα δύο μονοθέσια για τις Alpine, McLaren και Mercedes, με τον Ocon να «πετάει» εκτός διαδικασίας των Pierre Gasly.

Από το Q3, λοιπόν, αποκλείστηκαν οι Gasly, Bottas, Tsunoda, Zhou και Schumacher.

Q3

Όλοι οι οδηγοί από νωρίς βγήκαν στην πίστα, εκτός του Fernando Alonso. Η Ferrari με τη Red Bull είχαν φρέσκο σετ soft γόμας ελαστικών, ενώ οι υπόλοιποι είχαν χρησιμοποιημένο. Στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών, οι δύο Red Bull Racing είχαν απόσταση μόλις 0,001s, με τον Perez μπροστά από τον Verstappen. Ο Charles Leclerc έκανε τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τις δύο Red Bull Racing. Ο Μονεγάσκος πρόλαβε οριακά πριν την έξοδο του Fernando Alonso στη στροφή 11, κάτι που έφερε την κόκκινη σημαία με περίπου 7 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της διαδικασίας. 

Ο Carlos Sainz, όπως και ο George Russell, δεν πρόλαβαν να κάνουν γρήγορο χρόνο και ήταν, προσωρινά, στις θέσεις 8 και 9. Πίσω από την πρώτη τριάδα, ο Ricciardo ήταν στην 4η θέση, με τους Ocon, Norris, Hamilton να τον ακολουθούν.

Η συνέχιση της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά αργότερα. Ο Sergio Perez έκανε χρόνο που ήταν 0,001s πίσω από την pole! Ο George Russell ανέβηκε στην 4η θέση, με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται στην 6η θέση. Οι τελευταίες προσπάθειες έφεραν κάποιες ανακατατάξεις, όμως η pole position έμεινε στα χέρια της Ferrari και του Charles Leclerc, με τον teammate του, Carlos Sainz, να κάνει έναν αργό γύρο, που τον έφερε μόλις στην 9η θέση. Ο Lando Norris κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση, μπροστά από τις δύο Mercedes.

Ο Charles Leclerc πήρε τη δεύτερη pole position της χρονιάς κάνοντας χρόνο 1:17.868, με τις Red Bull Racing των Verstappen (+0,286s) και Perez (+0,372s) στις θέσεις 2 και 3. Ο Lando Norris ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στην 4η θέση, μπροστά από τις δύο Mercedes, με τον Lewis Hamilton να είναι μπροστά από τον George Russell στην 5η θέση. Ο Daniel Ricciardo ήταν στην 7η θέση, με τους Ocon και Sainz να συμπληρώνουν την κατάταξη μπροστά από τον Alonso.

Αποτελέσματα QP – GP Αυστραλίας

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles