spot_img

GP Αυστραλίας FP3: Norris στην κορυφή, οι Aston Martin στον τοίχο

Ο Lando Norris έκανε την έκπληξη στο FP3 του GP Αυστραλίας και ολοκλήρωσε στην κορυφή της κατάταξης, σε μια καταστροφική διαδικασία για την Aston Martin.

Ελάχιστη η κίνηση στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, ο πρώτος χρονομετρημένος γύρος πραγματοποιήθηκε από το Lando Norris, λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 8 λεπτά, για να κάνουν το ίδιο 4 λεπτά αργότερα οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing. Στα πρώτα 20 λεπτά, ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:20.119, στη 2η θέση ήταν ο Carlos Sainz, ο Daniel Ricciardo στην 3η και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι Sergio Perez και Valtteri Bottas.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Sebastian Vettel εμφάνισε για 2η φορά το τριήμερο την κόκκινη σημαία, καθώς έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά στην έξοδο της στροφής 10. Ο Γερμανός «παράτησε» την AMR22 στο ίδιο σημείο που αντιμετώπισε το πρόβλημα και στο FP1. Η διαδικασία συνεχίστηκε περίπου 10 λεπτά μετά το συμβάν, με τους οδηγούς να σχηματίζουν μία τεράστια ουρά στο pit lane, καθώς ήδη έχασαν χρόνο από τις δοκιμές και ήθελαν να κάνουν μία τελευταία προσομοίωση για τις κατατακτήριες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Στα πρώτα λεπτά που συνεχίστηκε η διαδικασία, ο Sergio Perez ανέβηκε στην κορυφή, με τους Fernando Alonso και Charles Leclerc να τον ακολουθούν. Ο Ισπανός έφερε και πάλι την Alpine στην κορυφή με χρόνο 1:19.660. Ο Carlos Sainz, στη συνέχεια, τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:19.419, με τον Perez να έπεται μόλις στα 0,039s πίσω του και τον Alonso μπροστά από τους Leclerc, Verstappen. Οι δύο Mercedes βρίσκονταν στις θέσεις 6 και 7, με τον Hamilton να προηγείται κατά 0,2s του Russell.

Ο Lando Norris κινήθηκε ακόμα ταχύτερα και βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:19.117. Η δεύτερη κόκκινη σημαία στη διαδικασία εμφανίστηκε 4 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Υπεύθυνη ήταν η δεύτερη Aston Martin, με τον Stroll να έχει έξοδο στη στροφή 11 και τους μηχανικούς της ομάδας να έχουν δύσκολο έργο για την προετοιμασία τους για τις κατατακτήριες.

Η κατάταξη του FP3 διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην πρώτη θέση με χρόνο 1:19.117, με τον Charles Leclerc με Ferrari να είναι στη 2η θέση στα 0,132s πίσω του. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing βρισκόταν στην 3η θέση (+0,148s) και ο Fernando Alonso με Alpine στην 4η (+0,158s). Ο Carlos Sainz με Ferrari ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 5η θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo με McLaren (6η θέση) και τον Max Verstappen με Red Bull Racing (7η θέση).

Ο Lewis Hamilton με Mercedes βρέθηκε στην 8η θέση, ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo ακολουθούσε (9η θέση) και ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Ο George Russell με Mercedes ήταν στην 11η θέση, με τον Pierre Gasly με AlphaTauri να βρίσκεται στη 12η θέση και τον Esteban Ocon με Alpine στη 13η θέση.

Ο Mick Schumacher με Haas κατετάγη 14ος, μπροστά από τον Guanyu Zhou (15η θέση) με Alfa Romeo και τον Alex Albon (16η θέση) με Williams. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Kevin Magnussen (17η θέση) με Haas, Nicholas Latifi (18η θέση) με Williams και Lance Stroll (19η θέση) με Aston Martin. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin δε σημείωσε και πάλι γρήγορο χρόνο μετά την έξοδό του στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας.   

Αποτελέσπατα FP3 – GP Αυστραλίας

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles