spot_img

GP Αυστραλίας Race: O Vinales έσπασε τη κατάρα της Yamaha

O Maverick Vinales ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα στο Phillip Island παίρνοντας τη νίκη που έψαχνε τόσους αγώνες η Yamaha.

O Ισπανός τελείωσε ένα αρνητικό σερί 25 αγώνων δίχως νίκη για το ιαπωνικό εργοστάσιο και κέρδισε τον τέταρτο αγώνα της καριέρας του έπειτα από τη Γαλλία το 2017. Ο Vinales έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, άντεξε στις μάχες και στο τέλος έχοντας ζωή στα ελαστικά του, άνοιξε διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο και πήρε τη νίκη που τόσο έψαχνε. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Andrea Iannone, ο οποίος παρά το γεγονός πως ήταν από τα φαβορί, δεν έφερε τη πρώτη νίκη της Suzuki από το 2016, όμως πήρε το καλύτερο φετινό του. Το βάθρο έκλεισε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους έδωσε φοβερές μάχες, αλλά δεν έφερε τη νίκη στη Ducati.

O Alvaro Bautista πήρε τη 4η θέση με τη δεύτερη Ducati σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τα εργοστασιακά χρώματα, μπροστά από τον Alex Rins που έκλεισε τη 5άδα. Ο Ισπανός δεν έφερε το αποτέλσμα της Suzuki στο βάθρο, όμως κράτησε πίσω του τον Valentino Rossi που τερμάτισε 6ος, 5 δευτερόλεπτα μακριά από τον teammate του και 0.1s από τον Rins.

Ο Jack Miller ακολούθησε ακριβώς πίσω του, ενώ ακολούθησε ο Franco Morbidelli και ο Aleix Espargaro που έμειναν πάνω από 20s μακριά από τη κορυφή.

Ο αγώνας είχε ένα άκρως τρομακτικό highlight, με τον Johann Zarco να έχει μια τρομερή πτώση στη στροφή 1, πέφτοντας πάνω στον Marc Marquez, με τον πρώτο να δηλώνει τυχερός που γλίτωσε τα χειρότερα. Από την άλλη, ο φετινός πρωταθλητής εγκατέλειψε λίγο αργότερα με ζημιές στη Honda του.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles