spot_img

GP Στυρίας FP2: Ταχύτερος ο Verstappen και στο βάθος η pole

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Στυρίας, σε μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε προετοιμασία για κατατακτήριες δοκιμές.

Οι ομάδες άλλαξαν το πρόγραμμά τους, καθώς για το Σάββατο προβλέπονται όχι απλά βρόχινες συνθήκες αλλά ακραίες συνθήκες. Το ενδεχόμενο να μετακινηθούν οι κατατακτήριες την Κυριακή είναι ανοικτό, καθώς οι συνθήκες αύριο μπορεί να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί είχαν στη διάθεσή τους τις γόμες ελαστικών του FP3 και τις αξιοποίησαν και με το παραπάνω.

Ο Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο στο 1:03.660 και τη soft γόμα, φτάνοντας πολύ κοντά στον χρόνο του Q3 τη περασμένη εβδομάδα. Η Red Bull ανέβασε στροφές και άφησε στην 2η θέση τον Valtteri Bottas, o οποίος ήταν 0.043s μακριά από την κορυφή, όμως γνωρίζουμε πως η W11 μπορεί να κατέβει το 1:03, οπότε έχει πολλά περισσότερα να δώσει. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sergio Perez, o οποίος έκανε έναν πολύ δυνατό γύρο και άφησε στην 4η θέση τον Lance Stroll, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τις ιδανικές του γραμμές. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 0.3s, οπότε ο Καναδός έχει χρόνο να βρει.

Ο Carlos Sainz έφερε την McLaren στην 5η θέση της κατάταξης, φτάνοντας επίσης πολύ κοντά στον καλύτερο του χρόνο στο Q3 του πρώτου αγώνα, δείχνοντας πως το μονοθέσιο έχει ταχύτητα. Η διαφορά του από τον Verstappen ήταν στα 0.6s και άφησε πίσω του τον Lewis Hamilton. O 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε μια πολύ περίεργη διαδικασία με πολύ λίγους γύρους, έχοντας και πάλι διαφορετικό set-up από τον teammate του. Με την πίσω αεροτομή με τον διπλό πυλώνα για περισσότερη κάθετη δύναμη, ο Hamilton κατάφερε μόλις τον 6ο χρόνο στο 90λεπτο, ξοδεύοντας αρκετό χρόνο στο γκαράζ. Στην 7η θέση έμεινε ο Alex Albon, o οποίος δείχνει να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τον teammate του προς το παρόν, ενώ δυσκολεύτηκε επίσης με το στήσιμο του μονοθεσίου του. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 8 και κατέληξε στα χαλίκια εκτός πίστας, αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 8η θέση έμεινε ο Lando Norris, o οποίος απέσπασε 3 θέσεις ποινή στη θέση εκκίνησης, επειδή έκανε προσπέρασμα υπό κίτρινη σημαία και αυτό σίγουρα θα του κοστίσει. Όμως έμεινε μπροστά από τον Charles Leclerc, 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο μακριά από τον Verstappen με την Ferrari να βελτιώνεται κατά μία μόλις θέση σε σχέση με το FP1 και ο προβληματισμός συνεχίζεται για την Scuderia. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Esteban Ocon με την Renault, όντας 1.086s πίσω από τη κορυφή.

Εκτός 10άδας είχαμε τις δύο Alpha Tauri, με ταχύτερο εκ των δύο να είναι ο Pierre Gasly, ενώ ακολούθησαν οι δύο Alfa Romeo, 1.4s από την κορυφή ο Kimi Raikkonen και 1.7s από την κορυφή ο Antonio Giovinazzi. O George Russell έφερε την Williams στην 15η θέση και ήταν μπροστά από τον Sebastian Vettel. O Γερμανός δεν έκανε χρόνο με τη soft γόμα και είχε μια πολύ κακή ημέρα, σε ένα μονοθέσιο το οποίο δεν μπορούσε να δαμάσει.

Ο Nicholas Latifi κατάφερε να πάρει την 17η θέση όντας στο ίδιο δέκατο με τον teammate του, ενώ ακολούθησαν στις τελευταίες θέσεις οι δύο οδηγοί της Haas, που είχαν ένα πολύ κακό FP2.

O Daniel Ricciardo έβγαλε τη μοναδική κόκκινη σημαία στη διαδικασία, όταν και έχασε τον έλεγχο στην στροφή 9 και κατέληξε στον τοίχο διαλύοντας το μονοθέσιό του. Το κιβώτιο σίγουρα θα θέλει αλλαγή, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν υπάρχει ζημιά στο σασί.

Αποτελέσματα FP2 του GP Στυρίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles