spot_img

GP Αυστρίας QP: Pole στα χιλιοστά από τον Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο QP του GP Αυστρίας και κατέκτησε την τέταρτη συνεχόμενη pole position στη σεζόν και τρίτη σερί στο Red Bull Ring. 

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην pole position στους τελευταίους αγώνες της Formula 1 ο Max Verstappen στο Grand Prix Αυστρίας. Πρώτη φορά στη σεζόν οι διαφορές ήταν απίστευτα μικρές και η μάχη για την pole απολαυστική. Η κατάταξη άλλαζε διαρκώς με το χρόνο αρκετών οδηγών να ακυρώνονται για παραβίαση των ορίων πίστας.

Ο Ολλανδός σημείωσε χρόνο 1:04.391 και ο Charles Leclerc στη 2η θέση ήταν μόλις 0.048s πιο αργός. Το front row της Κυριακής συμπλήρωσε ο Carlos Sainz με χρόνο 1:04.581 αρκετά δυνατή επιστροφή για τη Scuderia Ferrari. Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία της McLaren καθώς ο Lando Norris με το αναβαθμισμένο πακέτο της MCL60 βρέθηκε στην 4η θέση, το καλύτερο αποτέλεσμα του σε κατατακτήριες φέτος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις μας για το GP Αυστρίας.

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Red Bull Ring ξεκίνησαν με σχετική ηλιοφάνεια και καλές συνθήκες εντός πίστας. Τα σύννεφα όμως άρχιζαν σταδιακά να καλύπτουν την πίστα.

Η θέση των οδηγών στην πίστα είναι σημαντική, ώστε να καταφέρουν να σημειώσουν χρόνο πριν συναντήσουν κίνηση. Ο Lando Norris ήταν ο πρώτος οδηγός που είδε τον χρόνο του να ακυρώνεται για παραβίαση ορίων πίστας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μάχη της pole. Ο Verstappen έθεσε ως χρόνο αναφοράς το 1:05.190 στην πρώτη χρονομετρημένη προσπάθειά του.

Ο Valtteri Bottas είχε έξοδο στη στροφή 1 και πριν καν ολοκληρωθούν πέντε λεπτά οι κατατακτήριες διακόπηκαν με κόκκινη σημαία. Ο Φιλανδός κατάφερε να βάλει μπρος στο μονοθέσιο και επέστρεψε στα pits. Κατά τη διάρκεια της κόκκινης σημαίας οι Αγωνοδίκες ακύρωσαν το γύρο συνολικά έντεκα οδηγών για παραβίαση των ορίων πίστας συμπεριλαμβανομένου και του Verstappen.

Στην συνέχεια του Q1 και πάλι ο Verstappen βρέθηκε στην κορυφή με 1:05.116 με τους δυο οδηγούς της Ferrari να ακολουθούν. Η κατάταξη άλλαζε διαρκώς με την ακύρωση χρόνων.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος ο Norris ανέβηκε στη 2η θέση μόλις 0.063s πιο αργός του Verstappen, όχι όμως για πολύ με το Sergio Perez να είναι 0.002s πιο γρήγορος του Βρετανού. Οι διαφορές ήταν απίστευτα μικρές και ο Carlos Sainz στην 3η θέση ήταν μόνο τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του 15ου Bottas.

Μετά τα επίσημα αποτελέσματα στην ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν οι Nick De Vries, Kevin Magnussen, Logan Sargeant, Zhou Guanyu και Yuki Tsunoda.

Q2

Η δεύτερη περίοδος των κατατακτηρίων ξεκίνησε με το Verstappen ξανά στην κορυφή και ξανά εκτός ορίων πίστας. Με το ίδιο μοτίβο οι γύροι των Perez και Lance Stroll ακυρώθηκαν και ο Norris βρέθηκε στην κορυφή με 1:05.038. Ο Ολλανδός είχε άμεσα απάντηση με 1:04.951 ακριβώς ο ίδιο χρόνος με τον γύρο που ακυρώθηκε.

Αγχωτικές κατατακτήριες για τους George Russell και Perez που με λίγα λεπτά να απομένουν στο Q2 ήταν στη ζώνη αποκλεισμού. Ο Βρετανός στην τελευταία του προσπάθεια δεν κατάφερε να βρει ικανοποιητικό ρυθμό και έμεινε εκτός Q3. Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα επίσης εκτός Q3 έμεινε και ο Perez του οποίου ο γύρος ακυρώθηκε καθώς βγήκε εκτός ορίων πίστας στην στροφή 10.

Εκτός μάχης για την pole position οι Bottas, Perez, Russell, Oscar Piastri και Esteban Ocon.

Q3

Με άγριες διαθέσειw ο Verstappen θέτει το 1:04.503 στην κορυφή και τους Charles Leclerc, Sainz, Norris να ακολουθούν. Ο Lewis Hamilton αν και ήταν ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι της πίστας ανέβηκε μόλις στην 5η θέση. Με δυο λεπτά να απομένουν όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για την τελευταία τους προσπάθεια.

Απίστευτη μάχη δόθηκε για την pole position με τις διαφορές να είναι ξανά απίστευτα μικρές. Ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτηρίων με 1:04.391 και θα εκκινήσει από την κορυφή του grid στον αγώνα της Κυριακής.

Αποτελέσματα QP GP Αυστρίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles