spot_img

GP Αυστρίας Σπριντ: Ούτε η βροχή σταμάτησε τον Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο νικητής και στον Αγώνα Σπριντ του GP Αυστρίας και δεν λέει με τίποτα να κατέβει από την πρώτη θέση της κατάταξης.

Υπόθεση ρουτίνας ο 2ο αγώνας σπριντ στη φετινή σεζόν Formula 1 στο Grand Prix Αυστρίας για τον Max Verstappen που σημείωσε μια ακόμα εύκολη νίκη. Η Red Bull Racing έγινε η πρώτη ομάδα του grid που κατάφερε να σημειώσει το 1-2 σε αγώνα σπριντ με το Sergio Perez στη 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz που εκκίνησε από την 5η θέση.

Παρά την κυριαρχία των δυο “Ταύρων” της Red Bull ο αγώνας διάρκειας 24 γύρων αποδείχθηκε άκρως απολαυστικός με τις συνθήκες εντός πίστας να ανακατεύει την τράπουλα χαρίζοντάς μας πολλές μάχες και παιχνίδια στρατηγικής.

Την βαθμολογούμενη 8άδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll, Fernando Alonso, Nico Hulkenberg, Esteban Ocon και George Russell.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #117 με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά και τις προβλέψεις μας για το GP Αυστρίας. 

Γύρος σχηματισμού

Με ψιχάλες και χωρίς στεγνή αγωνιστική γραμμή οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, εκτός του Valtteri Bottas που πήρε μεγάλο ρίσκο με το μεσαίο σετ, για το ξεκίνημα του αγώνα διάρκειας 24 γύρων. Η βροχή δυνάμωνε κατά το γύρο σχηματισμού και οι οδηγοί είχαν αρκετά χαμηλή πρόσφυση. Ο Φιλανδός μπήκε στα pits στο τέλος του γύρου για να κάνει και αυτός αλλαγή σε intermediate σετ ελαστικών.

Εκκίνηση

Απίστευτη μάχη των δυο “Ταύρων” μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα. Ο Sergio Perez επιτέθηκε και προσπέρασε τον Verstappen για την 1η θέση. Στην στροφή 3 ο Ολλανδός έβγαλε εκτός πίστας τον Perez και πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα. Στον ίδιο γύρο ο Perez δέχθηκε προσπέραση από το Nico Hulkenberg που ανέβηκε στην 2η θέση. Παράλληλα, ο Lando Norris έχασε πολλές θέσεις στα φρένα της στροφής 3 και έπεσε στη 10η θέση.

Αγώνας

Ο Verstappen άνοιξε αμέσως την διαφορά από το Hulkenberg, ο οποίος είχε επίσης χτίσει μια ασφαλή διαφορά από τον Perez. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Alexander Albon που είχε ανέβει εντός βαθμών στην 7η θέση.

Ο Perez με την συμπλήρωση δέκα γύρων στο Red Bull Ring επιτέθηκε στο Hulkenberg που αντιμετώπιζε φθορά στα ελαστικά όσο η πίστα άρχιζε σταδιακά να στεγνώνει. Στο 12 γύρο ο Perez προσπέρασε το Hulkenberg στη στροφή 4 και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση. Ο οδηγός της Haas ένα γύρο μετά δέχθηκε προσπέρασμα και από τον Carlos Sainz για την 3η θέση.

Απολαυστική μάχη ανάμεσα στου Esteban Ocon και Charles Leclerc για την 8η και τελευταία βαθμολογούμενη θέση για τον αγώνα σπριντ με το Norris να παραμονεύει πίσω τους. Ο Leclerc έκανε λάθος και βγήκε εκτός στη στροφή 10 και δέχθηκε προσπέρασμα από το Norris.

Στο 16ο γύρο ο George Russell πήρε το ρίσκο και μπήκε πρώτος στα pits για αλλαγή σε σλικ ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα και ο Lewis Hamilton ακολούθησε δυο γύρους αργότερα. Με την πίστα να έχει πλέον καλύτερη πρόσφυση ενεργοποιήθηκε το σύστημα DRS με αρκετά τρενάκια μονοθεσίων στην πίστα. Για αλλαγή ελαστικών μπήκαν και οι Leclerc και Albon.

Το ρίσκο απέδωσε για τον Russell που ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα μετά την αλλαγή και ανέβηκε στην 10η θέση πέντε γύρους πριν το τέλος. Ο Βρετανός πίεσε με επιτυχία τον Norris για την 8η θέση και το επιπλέον βαθμό. Ο Hulkenberg βρέθηκε στην 6η θέση, ενώ ο Ocon κατάφερε να κρατήσει πίσω τον Russell οριακά στην γραμμή τερματισμού μόλις 0.009s ταχύτερος.

Οι δυο οδηγοί της Red Bull πέρασαν πρώτοι τη γραμμή τερματισμού. Θα πετύχει ακόμα ένα Grand Slam ο Verstappen στο Grand Prix Αυστρίας;

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ GP Αυστρίας

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles