spot_img

GP Αυστρίας SQP: O Verstappen έκανε το καθήκον του, 1-2 η Red Bull

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στο SPQ του GP Αυστρίας ενώ την ίδια ώρα όλοι οι βασικοί του αντίπαλοι αντιμετώπισαν προβλήματα. 

Το Σάββατο του GP Αυστρίας είναι η ημέρα του Αγώνα Σπριντ, η σειρά εκκίνησης του οποίο καθορίζεται από τη διαδικασία κατατακτήριων που ονομάζεται Sprint Shootout.

Σε αυτήν την περίοδο ο Max Verstappen εξασφάλισε την εκκίνηση από την πρώτη θέση, με τη Red Bull Racing να «κλειδώνει» την πρώτη σειρά, αφού ο Sergio Perez πήρε τη 2η θέση. Ο Lando Norris με τη McLaren ήταν 3ος και δίπλα του στην 4η θέση θα έχει τον Nico Hulkenberg της Haas.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Καναδά.

SQ1

Η «καινούρια» διαδικασία του Sprint Shootout ξεκίνησε με την αυστριακή πίστα να είναι νοτισμένη από την πρωινή βροχή αλλά να στεγνώνει γρήγορα. Η κατάσταση της ασφάλτου ήταν εντελώς άγνωστη, με αποτέλεσμα κάποιοι οδηγοί να βγουν με ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά η πλειονότητα προτίμησε τα σλικ. Μετά τον πρώτο τους γύρο, εκείνοι που είχαν βάλει ενδιάμεσα επέστρεψαν στα pit και έβαλαν και αυτοί slick.

Το γεγονός ότι οι αγωνοδίκες κήρυξαν την πίστα «βρεγμένη» σήμαινε ότι δεν υπήρχε πλέον υποχρεωτικά σετ ελαστικών για να χρησιμοποιηθούν στο SQ1 και έτσι είχαμε σχετική ποικιλία επιλογών με τη μαλακή και τη μεσαία γόμα να χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς για τον Carlos Sainz, ο οποίος ανέφερε πρόβλημα στα φρένα και επέστρεψε στο γκαράζ της Ferrari. Όπως έγινε και στις κατατακτήριες της Παρασκευής, αρκετοί οδηγοί είδαν τους χρόνους τους να διαγράφονται λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Σε κάθε πέρασμα οι χρόνοι έπεφταν και κανείς δεν μπορούσε να νιώθει ασφαλής, επομένως οι οδηγοί έμειναν στην πίστα και συνέχισαν να γράφουν γύρους. Ο Sainzβγήκε από το γκαράζ εγκαίρως για να κάνει έναν μόνο γρήγορο γύρο, που τον έφερε στην πρώτη θέση. Στο χαμό των τελευταίων λεπτών ο Leclercκατάφερε να περάσει μόλις με τον 15ο χρόνο και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Ο Μονεγάσκος της Ferrari μπήκε επίσης στο μικροσκόπιο των αγωνοδικών, για πιθανή παρεμπόδιση του Πιάστρι.

Ωστόσο, η έκπληξη της ημέρας ήταν ο αποκλεισμός του Lewis Hamilton, που πήρε τη 18η θέση. Μαζί με τον Βρετανό, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Guanyu Zhou, Oscar Piastri, Valtteri Bottas και Logan Sargeant.

SQ2

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους τα πράγματα ήταν λιγότερο επεισοδιακά, με το συμβάν που ξεχώρισε να είναι η απουσία του George Russell λόγω βλάβης στα υδραυλικά του μονοθεσίου της Mercedes. Όσον αφορά αυτά που γίνονταν μέσα στην πίστα, ο Μαξ Φερστάπεν επανέφερε την «κανονικότητα», ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων, με τον Σέρχιο Πέρεζ στη 2η θέση.

Η έτσι κι αλλιώς κακή ημέρα για τη Mercedes έγινε ακόμα χειρότερη, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Russell δεν μπορούσε να βγει στην πίστα και έτσι έμεινε στη 15η θέση, χωρίς να γράψει χρόνο. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, οι θέσεις στην κορυφή της κατάταξης άρχισαν να αλλάζουν χέρια, με τον Sainz να ανεβαίνει προσωρινά πρώτος μπροστά από τον Οκόν, αν και στο τέλος τον καλύτερο χρόνο τον έκανε ο Φερστάπεν.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στις πιο πίσω θέσεις και στους οδηγούς που έμειναν έξω από την τελική 10άδα. Μαζί με τον Russell, από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Albon, Gasly, Tsunoda, και de Vries.

SQ3

Ο Max Verstappen και ο Perez ήθελαν να βγουν πρώτοι στην πίστα και για να είναι σίγουροι πήραν τις θέσεις τους στην έξοδο του pit lane πάνω από δύο λεπτά προτού ξεκινήσει το SQ3. Όπως αναμενόταν, ο Φερστάπεν ήταν αυτός που έγραψε τον καλύτερο χρόνο σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια, μπροστά από τους Νόρις και Πέρεζ, με τον Σάινθ, που είχε μεσαία ελαστικά στη Ferrari του, στην 4η θέση και τον Λεκλέρ στην 5η.

Απογοητευτικές σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια ήταν οι Aston Martin, με τον Αλόνσο μόλις στην 7η θέση και τον Στρολ στην 10η ενώ μπροστά τους, στην 6η θέση ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθεια ο Μαξ Φερστάπεν βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Αγώνα Σπριντ, με τον Perezνα είναι δεύτερος. Ο Lando Norris πήρε την 3η θέση και ο εντυπωσιακός Hulk ήταν 4ος. Ακολούθησαν οι Sainz, Leclerc, Alonso, Stroll, Ocon και Magnussen.

Ο Αγώνας Σπριντ θα ξεκινήσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα SQP GP Αυστρίας 

sq

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles