spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP1: Ταχύτερος ο Verstappen, από κοντά ο Leclerc

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Αζερμπαϊτζάν, όμως είχε έντονο ανταγωνισμό από τη Ferrari του Charles Leclerc.

Η δράση ξεκίνησε στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, τον τέταρτο αγώνα της Formula 1 για το 2023, με τη Red Bull Racing να κυριαρχεί στο FP1. Σε μία περιπετειώδη διαδικασία, ομάδες και οδηγοί έπρεπε να προετοιμαστούν κατάλληλα, διότι λίγο αργότερα ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αξιολόγηση νέων εξαρτημάτων, βελτιστοποίηση του set-up και προσομοιώσεις για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, σημείωσε στο τέλος της διαδικασίας το 1:42,315 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και ξεπέρασε για 37 χιλιοστά τη Ferrari του Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος είχε δύο εξόδους στο FP1, ωστόσο έδειξε σημαντικά δείγματα ταχύτητας. Αν η διαφορά είναι πραγματική μεταξύ των δύο μονοθεσίων, τότε στις κατατακτήριες δοκιμές θα δούμε τεράστια μάχη.

Στην 3η θέση της κατάταξης ήταν ο Sergio Perez, ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του, με τον Carlos Sainz να τον ακολουθεί. Εντυπωσιακή ήταν η 5η θέση του Lando Norris για λογαριασμό της McLaren, η οποία έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στην MCL60.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τη Formula 1. 

Τέσσερις ακόμη ομάδες βρέθηκαν εντός της πρώτης 10άδας. Ο Nyck de Vries για τη Scuderia AlphaTauri ήταν ταχύτερος των δύο Aston Martin, του Alex Albon και του Guanyu Zhou.

Η Mercedes-AMG ακολούθησε μια περίεργη στρατηγική. Οι οδηγοί της, Lewis Hamilton και George Russell, ήταν εκτός της πρώτης 10άδας, όμως στο FP1 χρησιμοποίησαν μόλις ένα σετ ελαστικών. Αυτό δεν αποκλείεται να τους ωφελήσει στη συνέχεια του τριημέρου.

Καταστροφική ήταν η διαδικασία για την ομάδα της Alpine. Ο Pierre Gasly είδε την A523 του να παίρνει φωτιά, έπειτα από 10 λεπτά στο FP1. O Γάλλος σταμάτησε το μονοθέσιό του στο δεύτερο τομέα της πίστας και η συμμετοχή του στις κατατακτήριες είναι αμφίβολη. Προβλήματα αντιμετώπισε και το μονοθέσιο του Esteban Ocon, με τον Γάλλο να μένει καθηλωμένος στο γκαράζ για το υπόλοιπο της διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της κόκκινης σημαίας, ο Kevin Magnussen της Haas σταμάτησε στην έξοδο διαφυγής της στροφής 1 με κάποιου είδους πρόβλημα.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές που ορίζουν το grid για το Grand Prix της Κυριακής.

Αποτελέσματα FP1 GP Αζερμπαϊτζάν

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles